تولید دوغ پروبیوتیک با استفاده سویه مخمر کشف شده از زیست‌بوم ایران

محققان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در یکی از روستاهای کشور موفق به کشف سویه جدیدی از مخمرها شدند که به دلیل خواص سلامت بخشی از آن در تولید دوغ بهره بردند.

حسین حسن‌نژاد، مجری طرح، در این باره توضیح داد: ما در این پروژه موفق به کشف مخمر جدیدی با کاربرد خوراکی برای اولین بار در دنیا شدیم که از مواد لبنی ایزوله و جداسازی شده و از این مخمر پروبیوتیک، در حال حاضر توانستیم دوغ پروبیوتیک تولید کنیم.

وی عنوان این مخمر کشف شده را “کلورومایسس مارکسیانوس” (marxianus Kluyveromyces)  عنوان کرد و یادآور شد: این دستاورد از بُعد علمی مورد توجه صنایع غذایی قرار گرفت و استقبال ویژه‌ای برای تولید دوغ بر این پایه صورت گرفته است و بر این اساس ما برای تولید این دستاورد در مرحله رایزنی جهت تولید انبوه هستیم. 

حسن‌نژاد با تاکید بر اینکه در این مطالعات، موفق به تولید دوغ پروبیوتیک با استفاده از این مخمر شدیم، ادامه داد: ما در این مطالعات از منبع مخمری پروبیوتیکی در تولید یک محصول لبنی استفاده کردیم که منشأ آن از یکی از روستاهای آذربایجان ایران بوده است.

وی تاکید کرد: بیشتر پروبیوتیک‌ها را با عنوان باکتری‌ها می‌شناسیم، در حالی که یکی از بخش‌های پروبیوتیک‌ها، مخمرها هستند که ما در این مطالعات اثبات کردیم که این سویه، پروبیوتیک بوده و خواص آنالیزهای بالینی انجام شده نشان داد که این مخمر خواص سلامت بخش و فراتر از آن به ویژه ضد سرطانی و ضد سرماخوردگی را ارائه می‌دهد.

این محقق با بیان اینکه ما از این تکنولوژی در تولید یک نوع محصول لبنی بهره بردیم، اظهار کرد: حضور این مخمر در تولید دوغ، با ایجاد تمایز و کیفیت بالا در محصول نهایی از جمله ارزش و خواص تغذیه‌ای، می‌تواند سبب افزایش سرانه مصرف و تولید داخلی و حتی صادرات به سایر کشورها شود و ارزش افزوده خوبی را عاید تولیدکنندگان داخلی کشورمان کند.

تولید دوغ پروبیوتیک با استفاده سویه مخمر کشف شده از زیست‌بوم ایران

 این مطالعات از سوی حسین حسن‌نژاد و با همکاری پروفسور دکتر عزیز همایونی راد، دکتر علی عبدالعی‌زاده و حسن خانزاده اجرایی شده و این اختراع به ثبت داخل نیز رسیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما