سایه یک قمر بر “مشتری”

فضاپیمای جونو ناسا اخیرا تصویری متفاوت از سیاره “مشتری” ثبت کرده است.

 به نقل از تی ان، در ۲۵ فوریه ۲۰۲۲، فضاپیمای جونو ناسا چهلمین گذر نزدیک خود از سیاره غول پیکر مشتری را به پایان رساند. در طی این گذر، جونو تصویر سایه قمر “گانیمد” بر روی این سیاره را ثبت کرد. تصویر سایه بزرگ و تاریک قمر “گانیمد” مشتری در سمت چپ این سیاره مشخص است.

“توماس توموپولوس” (Thomas Thomopoulos)، دانشمند شهروند؛ این تصویر با رنگ تقویت شده را با استفاده از داده‌های خام ابزار جونوکم (JunoCam) ایجاد کرده است. در زمانی که تصویر خام گرفته شد، فضاپیمای جونو در فاصله حدود ۴۴ هزار مایل (۷۱۰۰۰ کیلومتر) بالای مشتری، در عرض جغرافیایی حدود ۵۵ درجه جنوبی و ۱۵ برابر نزدیکتر از “گانیمد” به مشتری بود؛ چراکه این قمر در فاصله حدود ۶۶۶ هزار مایل (۱.۱ میلیون کیلومتر) دور از مشتری، می‌چرخد.

سایه یک قمر بر “مشتری”

مشتری دارای چهار قمر اصلی (قمرهای گالیله‌ای)است. “آیو”، “اروپا”، “گانیمد” و “کالیستو” از اقمار این سیاره هستند و از آنجایی که قمرهای مشتری در مداری نزدیک به صفحه مداری مشتری می‌چرخند، سایه‌های اقمار اغلب بر روی این سیاره می‌افتند. جونوکم این تصویر را از نزدیکی مشتری گرفته است و این موضوع باعث شده سایه “گانیمد” بسیار بزرگ به نظر برسد.

قمر “آیو” سیاره مشتری آتشفشانی‌ترین جرم منظومه شمسی است. صدها آتشفشان در سطح آن قرار دارد که برخی از آنها توده‌هایی از گوگرد را تا ارتفاع صدها مایل به هوا پرتاب می‌کنند.

در مقابل، قمر اروپا، کوچکترین قمر از چهار قمر غول‌پیکر “مشتری است” و دارای سطحی یخی بوده که در زیر آن اقیانوسی از آب مایع قرار دارد.

انتظار می‌رود فضاپیمای “جونو” اواخر سال جاری (۲۰۲۲)، نزدیک‌ترین پرواز خود از کنار قمر اروپا را به انجام برساند. در طول این پرواز، کاوشگر ناسا از چندین ابزار علمی خود برای مطالعه دقیق این قمر و ثبت تصاویر قابل‌ توجه استفاده می‌کند.

طبق بیانیه ناسا، جونو در اواخر سال ۲۰۲۳ و اوایل سال ۲۰۲۴ از نزدیکی قمر “آیو” نیز گذر خواهد کرد. انتظار می‌رود ماموریت این کاوشگر در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۵ به پایان برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما