به گفتهی ناسا، یک سیارک عظیم با قطر حدود ۱٫۸ کیلومتر در ۲۷ می (۶ خرداد) به زمین نزدیک خواهد شد.
با این وجود مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین ناسا (CNEOS) تأکید کرده که جای نگرانی نیست و حتی در نزدیکترین گذر، این سیارک که ۷۳۳۵ (۱۹۸۹ JA) نام دارد، تقریبا ۴ میلیون کیلومتر یعنی حدود ۱۰ برابر میانگین فاصلهی بین زمین و ماه، از ما فاصله خواهد داشت.
اما با توجه به اندازهی عظیم این سنگ فضایی با ۱٫۸ کیلومتر و فاصلهی نسبتا کم به زمین از دید کیهانی، ناسا این سیارک را بهعنوان «بالقوه خطرناک» طبقهبندی کرده است، به این معنی که در صورت انحراف از مدار و برخورد با زمین، میتواند آسیبهای زیادی به سیارهی ما وارد کند.
در هفتههای گذشته هم یک سیارک با نام ۴۱۸۱۳۵ (۲۰۰۸ AG33) از کنار زمین گذشت اما به گفتهی ناسا، ۷۳۳۵ (۱۹۸۹ JA) بزرگترین سیارکی است که در سال ۲۰۲۲ به زمین نزدیک خواهد شد. دانشمندان تخمین میزنند که این سیارک با سرعتی حدود ۷۶۰۰۰ کیلومتر بر ساعت یا ۲۰ برابر سریعتر از یک گلولهی پرسرعت حرکت میکند.
پس از گذر امسال، این سنگ فضایی تا ۲۳ ژوئن ۲۰۵۵ دیدار نزدیک دیگری با زمین نخواهد داشت و آن هنگام هم حتی دورتر از گذر نزدیک امسال و از حدود ۷۰ برابری فاصلهی زمین و ماه عبور خواهد کرد. «الینور هلین» (Eleanor F. Helin) اخترشناس آمریکایی در ۱ می ۱۹۸۹ (۱۱ اردیبهشت ۱۳۶۸) این سیارک را کشف کرد.
این سیارک یک مورد از بیش از ۲۹۰۰۰ «اجرام نزدیک به زمین» (NEO) است که ناسا هر ساله آنها را ردیابی میکند. به گفتهی ناسا، NEO به هر جرم نجومی گفته میشود که از کمتر از ۴۸ میلیون کیلومتری زمین عبور کند. اکثر این اجرام بسیار کوچک هستند اما ۷۳۳۵ (۱۹۸۹ JA) بزرگتر از حدود ۹۹ درصد اجرام نزدیک به زمین شناسایی شده است.
۷۳۳۵ (۱۹۸۹ JA) همچنین در طبقهای از سیارکها با نام دستهی آپولو قرار میگیرد. این کلاس به سیارکهایی اشاره دارد که در مدارشان به دور خورشید، بهطور دورهای با مدار زمین تلاقی دارند و با سیارهی ما دیدار میکنند. ستارهشناسان حدود ۱۵۰۰۰ سیارک از این دسته را شناسایی کردهاند.
ناسا NEOهایی مانند این را از نزدیک زیر نظر دارد و اخیرا مأموریتی را برای آزمایش اینکه آیا سیارکهای بالقوه خطرناک میتوانند روزی از مسیر برخورد با زمین منحرف شوند، آغاز کرده است.
در نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) این آژانس فضاپیمایی به نام «آزمایش تغییر مسیر سیارک دوگانه» یا «دارت» (DART) را به فضا پرتاب کرد که در پاییز ۲۰۲۲ با سیارک ۱۶۰ متری دیمورفوس، قمر سیارک دیدیموس برخورد خواهد کرد. این برخورد میتواند مسیر این سیارک را اندکی تغییر دهد.