طبق برنامه موشک غولپیکر ناسا روز دوشنبه ۷ شهریور ساعت ۱۷:۰۳ به وقت ایران، به فضا پرتاب میشود. این فضاپیما، کپسول اوریون را به فضا خواهد برد و در مسیر، کپسول جدا شده و به سمت مدار ماه حرکت خواهد کرد. بعد از دو هفته چرخش در ماه، اوریون به زمین بازخواهد گشت و در ساحل سن دیگو به زمین خواهد نشست و این ماموریت مجموعا ۴۲ روز به طول خواهد انجامید.
هدف اصلی این ماموریت این است که ثابت شود که همه چیز درست پیش خواهد رفت؛ از جمله سپر حرارتی کپسول اوریون که در آینده حامل فضانوردان خواهد بود. چرا که سرعت این کپسول در هنگام بازگشت در اتمسفر زمین به چهل هزار کیلومتر برساعت رسیده و تا دمای ۲۷۰۰ درجه سلسیوس گرم خواهد شد.
ناسا در صورت موفقیت “آرتمیس ۱”، روی “آرتمیس ۲” کار خواهد کرد که برای انجام در سال ۲۰۲۴ برنامهریزی شده و فضانوردان را به سفری به دور ماه خواهد فرستاد و آنها را به زمین باز خواهد گرداند. همهی این ماموریتها به “آرتمیس ۳” منتهی میشوند که برای سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ تعیین شده و برای اولینبار از زمان آخرین فرود “آپولو” در ماه در سال ۱۹۷۲، فضانوردان را روی ماه فرود خواهد آورد.
این مأموریت آغازگر پرتابهای “آرتمیس” ناسا است که انسانها را برای اولین بار از سال ۱۹۷۲ تاکنون به کره ماه باز میگرداند و همچنین راه را برای مأموریتهای سرنشیندار به سیاره مریخ هموار میکند.
در این ویدیو متوجه میشویم که چرا ماه مقصد ماموریت آرتمیس است.
سختکوشی بسیاری برای پرتاب “آرتمیس ۱” انجام شده است که با نخستین پرتاب مداری جدیدترین موشک ناسا به اوج خود میرسد. اجزای متعدد موشک SLS توسط چندین سازمان ساخته شده است که هر کدام هدفی حیاتی را دنبال کردهاند. اکنون در این گزارش به معرفی و توضیح اجزای اصلی SLS میپردازیم و اطلاعات بیشتری در مورد هر بخش به صورت جداگانه ارائه میدهیم.
اگر SLS طبق برنامه فردا ۲۹ اوت پرتاب شود، اجزای طراحی شده آن به صورت هماهنگ کار میکنند تا آن را به آسمان و “اوریون” را به سمت ماهواره طبیعی زمین بفرستند.
زوربوچن، معاون مدیر ماموریت علمی ناسا گفت: اگرچه برنامه آرتمیس به منظور اکتشاف در ماه انجام میشود، اما مریخ هم میتواند مقصد دیگر ما باشد. زوربوچن گفت که سیستمهای پرواز، موشکها و فناوریها روی چالشهای مشابه در هر دو مقصد متمرکز هستند. کاهش اثرات تشعشعات و آمادهسازی برای اقامت طولانیمدت در فضا از جمله این چالشها هستند.
زوربوچن اظهار کرد، ” آرتمیس ۱ ماموریتی پر مخاطره خواهد بود زیرا شامل یک موشک سیستم پرتاب فضایی است که تاکون پرتاب نشده و یک فضاپیما است که تنها یک بار قبلا در سال ۲۰۱۴ در فضا بوده است.
زوربوچن در مورد آرتمیس ۱ افزود: تعدادی از فناوریها وجود دارد که ما برای اولین بار در این پرواز خاص امتحان میکنیم. یکی از آنها یک تاسواره به اندازه جعبه کفش به نام “Luna H-Map ” است که یخ آب موجود در مناطق قطبی ماه را نقشهبرداری خواهد کرد.
در حال حاضر ارزیابی دقیق منابع روی سطح ماه بسیار مهم خواهد بود، زیرا ناسا امیدوار است که در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ و طی ماموریت آرتمیس ۳ فضانوردان را در قطب جنوب مستقر کند.
زوربوچن گفت که جدای از نقشه برداری از ماه، مشتاقانه منتظر بررسی مطالعات این ماموریت است که در آن چگونگی تاثیر حیات در اعماق فضا و آزمایشی که شامل بررسی سلولهای مخمر در یکی از ۱۰ تاسواره این ماموریت میشود، مورد بررسی قرار میگیرد.
انتظار میرود حدود ۱۰۰ هزار نفر برای تماشای پرتاب این ماموریت به پایگاه فضایی فلوریدا بروند که البته بخش وی آی پی تماشای پرتاب این ماموریت به افراد بخش اجرایی دولت ایالات متحده اختصاص داده میشود. دفتر زوربوچن به پایگاه اسپیس در خبری اختصاصی گفت که کامالا هریس، معاون رئیسجمهور آمریکا نیز برای تماشای پرتاب در محل حضور خواهد داشت و در مورد رهبری ناسا در فضا سخنرانی خواهد کرد.