بر اساس آخرین آمار، دانشمندان ویروس کرونا را در ۲۹ نوع حیوان از جمله حیوانات خانگی، دام و حیات وحش پیدا کرده اند.
به گزارش از وب مِد، در بیشتر موارد، انسان حیوانات را آلوده میکند و حیوانات ویروس را به انسان منتقل نمیکنند. اما دانشمندان در مورد تحقیقات اخیر که نشان میدهد برخی از حیوانات مانند راسو و گوزن میتوانند ویروس را به انسان منتقل کنند، ابراز نگرانی کردهاند.
علاوه بر این، ویروس احتمالاً در حیوانات وحشی به گردش خود ادامه خواهد داد، که میتواند منجر به جهشهای جدیدی شود، که برخی از آنها ممکن است ویروس را نسبت به مصونیت افراد در برابر واکسنهای فعلی ضعیف کند. محققان خواستار نظارت بهتر بر حیوانات، به ویژه در طبیعت، برای ردیابی گونههای جدید هستند.
بر اساس این گزارش، دانشمندان ویروس را در فهرست رو به رشدی از حیوانات، از جمله گربه، سگ، راسو، گوریل، همستر، اسب آبی، کفتار، موش، سمور، خوک، خرگوش و ببر شناسایی کرده اند. در بسیاری از موارد، انسانها ویروس کرونا را به حیوانات خانگی در خانه یا در باغ وحشها منتقل میکنند.
اما در مطالعه اخیر در کانادا، محققان فردی را شناسایی کردند که پس از تماس نزدیک با گوزن دم سفید آلوده، آزمایش کووید ۱۹ اش مثبت شد. ویروس کرونا دهها جهش ایجاد کرده بود که در سویههای دیگر یافت نشد.
به گفته محققان، حتی با وجود تغییرات، ویروسی که آنها پیدا کردند آنقدر متفاوت به نظر نمیرسد که از واکسنهای فعلی فرار کند. واکسنها پروتئین خوشه را در قسمت بیرونی سلولهای کروناویروس هدف قرار میدهند و جهشهایی که در گوزن اتفاق افتاد در جای دیگری از ویروس رخ داده است.
در عین حال، دانشمندان خاطرنشان کردهاند که این امر به لزوم افزایش نظارت بر حیوانات وحشی قبل از تبدیل شدن جهش به یک مشکل اشاره دارند.