در عکس جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از یک ستاره دوردست پدیده‌ای مشاهده شده که اخترشناسان قادر به توضیح آن نیستند. برخی این پدیده را دیوانه‌‌وار توصیف کرده‌اند.

در عکس جدید تلسکوپ جیمز وب حلقه‌های متحد‌المرکزی در اطراف یک ستاره دوردست مشاهده شده‌اند. عکس جدید حسابی دانشمندان را درگیر خود کرده‌ است.

راز درون عکس جدید تلسکوپ جیمز وب
این عکس در تیر ماه گرفته شده بود؛ اما به تازگی توسط دانشمندی به نام Judy Schmidt در توییتر منتشر شده است. پس از انتشار عکس نیز موجی از نظرات و پرسش‌ها اینترنت را فرا گرفت. در این تصویر ستاره‌ای به نام WR140 را مشاهده می‌کنیم که توسط دایره‌هایی موج مانند احاطه شده است. این دایره‌ها که با فاصله گرفتن از ستاره محو می‌شوند، کاملا گرد نیستند بلکه تا حدودی به مربع گرایش دارند.


همین نیز کافی بود تا برخی افراد آنها را به موجودات فضایی ارتباط دهند. البته خود Schmidt چنین باوری ندارد. او فکر می‌کند که موج‌های اطراف ستاره به خاطر یک پدیده طبیعی ایجاد شده‌اند و چون ما فقط از یک نقطه نظر به آن نگاه می‌کنیم، برایمان غیر قابل باور به نظر می‌رسد. هرچند که با وجود این توضیحات نیز باز دو سوال مهم باقی می‌مانند: چرا موج‌ها به این شکل هستند؟ و چرا تا این حد منظم به نظر می‌رسند؟

Mark McCaughrean، یک دانشمند میان رشته‌ای در کارگروه علمی تلسکوپ جیمز وب و مشاور علمی آژانس فضایی اروپا در توصیف این پدیده از واژه دیوانه‌وار استفاده کرد.

البته وی توضیح داد که ساختار آبی‌رنگ وسط عکس جدید تلسکوپ جیمز وب که به شش طرف کشیده شده تنها به خاطر انکسار اپتیکال ستاره شکل گرفته است و واقعی نیست” اما لایه‌های اطراف WR140 کاملا واقعی هستند. اینکه چنین لایه‌هایی در فضا و اطراف یک ستاره شکل بگیرند، بسیار عجیب است.

WR140 در دسته ستاره‌های ولف-رایه قرار می‌گیرد و بیشتر هیدروژن خود را به بیرون پرتاب کرده است. این ستاره‌ها معمولا توسط گرد و غبار احاطه می‌شوند و این احتمال وجود دارد که یک ستاره در همان نزدیکی آنها را به شکل کنونی در آورده باشد.

البته به زودی راز عکس جدید تلسکوپ جیمز وب برملا خواهد شد؛ زیرا Ryan Lau، اخترشناس NOIRLab اعلام کرده که مقاله‌ای را در رابطه با این موضوع برای بررسی ارسال کرده است. WR140 که در صورت فلکی ماکیان و در فاصله ۵۶۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد، یک ستاره متغیر به حساب می‌آید؛ زیرا نور ساطع شده از آن در دوره‌های مختلف کم و زیاد می‌شود.

اینکه همین کاهش و افزایش نور تاثیری در حلقه‌های ایجاد شده دور ستاره دارند یا خیر، مشخص نیست. در هر صورت، عکس جدید جیمز وب قدرت بسیار زیاد این تلسکوپ ۱۰ میلیارد دلاری را نشان می‌دهد. با توجه به علمکرد James Webb در همین بازه کوتاه، قطعا می‌تواند تا پایان ماموریت خود تاثیر شگرفی روی نگرش ما نسبت به جهان داشته باشد.