محققان می گویند شربت ذرت با فروکتوز بالا می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را در افراد افزایش دهد.
 
 به نقل از هلث لاین، شربت ذرت با فروکتوز بالا در بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌ها از جمله نوشابه‌ها و غذاهای فرآوری شده یافت می‌شود.

کارشناسان می‌گویند با اتخاذ یک رژیم غذایی سالم حاوی غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات و پروتئین بدون چربی می‌توانید میزان مصرف شربت ذرت با فروکتوز بالا را کاهش دهید.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد افرادی که مقدار بیشتری از شربت ذرت با فروکتوز بالا مصرف می‌کنند ممکن است در معرض خطر ابتلاء به بیماری‌های کبدی باشند.

در این مطالعه، محققان داده‌های ۳۲۹۲ شرکت کننده را که در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ ثبت نام کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

به طور کلی، محققان دریافتند افرادی که سطوح بالای فروکتوز مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که سطوح پایین‌تری از فروکتوز مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلاء به کبد چرب غیرالکلی هستند.

فروکتوز یک قند طبیعی است که در میوه‌ها، آب میوه‌ها، برخی سبزیجات و عسل یافت می‌شود. در حالی که یک قند طبیعی است، یک عنصر در شربت ذرت با فروکتوز بالا، هم است.

علاوه بر اینکه یک عامل تأثیرگذار در چاقی و دیابت است، محققان عنوان می‌کنند که شربت ذرت با فروکتوز بالا ممکن است یک عامل تأثیرگذار در ابتلاء به کبدچرب هم باشد.

علائم کبد چرب غیرالکلی شامل خستگی و درد یا ناراحتی در ناحیه سمت راست بالای شکم است.

کبد چرب می‌تواند منجر به عوارضی شود که شدیدترین آنها سیروز کبدی است. سیروز زمانی رخ می‌دهد که کبد آسیب دیده باشد. برای جلوگیری از بروز التهاب، زخم‌های کبد و در نهایت، این فرآیند زخم می‌تواند منجر به سرطان کبد و نارسایی کبدی شود.

کبد چرب همچنین می‌تواند منجر به وضعیتی به نام NASH (استئاتوهپاتیت غیر الکلی) شود که باعث وخامت تدریجی کبد می‌شود.

کبد چرب شایع‌ترین بیماری کبدی در سراسر جهان است. انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۵ این بیماری به علت اصلی پیوند کبد تبدیل شود. این بیماری به طور بالقوه با اصلاح رژیم غذایی قابل پیشگیری است.