فضانوردان ماموریت کرو-۴ وارد ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند

فضانوردان ماموریت کرو-۴ که روز گذشته به فضا رفته بودند، بامداد امروز به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند.
 به نقل از رویترز، روز گذشته چهار فضانورد ماموریت کرو-۴ از پایگاه فضایی کیپ کاناورال به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی حرکت کردند، سه نفر از آن‌ها فضانورد آژانس فضایی ناسا و یک نفر از آژانس فضایی اروپا بودند. آن‌ها حوالی ساعت ۱۹:۴۰ روز چهارشنبه به وقت منطقه زمانی شرقی (۰۴:۱۰ بامداد پنجشنبه به وقت تهران) به ایستگاه فضایی متصل شدند.

خدمه کپسول فضایی شرکت اسپیس‌ایکس که “آزادی” نام گرفته بود، فرمانده پرواز “کیل لیندگرن” (Kjell Lindgren)، ۴۹ ساله، خلبان ماموریت رابرت هاینز (Robert Hines)، ۴۷ ساله و متخصص مأموریت جسیکا واتکینز (Jessica Watkins)، ۳۳ ساله را همراه با فضانورد ایتالیایی سامانتا کریستوفورتی (Samantha Cristoforetti)، ۴۵ ساله، از آژانس فضایی اروپا (ESA) با خود به فضا برد.

اولین زن سیاه‌پوست در ایستگاه فضایی بین‌المللی

“جسیکا واتکینز” اولین زن سیاه‌پوستی است که برای اقامتی طولانی‌مدت در ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور یافته و با انجام این ماموریت تاریخ‌ساز شده است. 

با این حال شاید این آخرین باری نباشد که او تاریخ‌ساز می‌شود، زیرا “واتکینز” یکی از فضانوردان ماموریت آرتمیس ناسا است که طی آن قرار است به‌عنوان اولین فضانورد زن به همراه یک فضانورد مرد بر روی کره‌ ماه فرود بیایند.

از حدود ۲۵۰ نفری که به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر کرده‌اند، تنها ۱۰ نفر سیاه پوست بوده‌اند و پیش از آغاز کار این ایستگاه “مای جمیسون” (Mae Jemison) تبدیل به اولین زن سیاه‌پوستی شد که در سال ۱۹۹۲ به فضا سفر کرد. راه او را زنان سیاه‌پوست دیگری از جمله فضانوردان ناسا، “استفانی ویلسون” (Stephanie Wilson) و “جوآن هیگین بوتهام” (Joan Higginbotham) ادامه دادند.

“واتیکنز” در ماه ژانویه به NPR گفته است: پایه کار ما بر آن چه زنان فضانورد سیاه‌پوست پیش از من انجام داده‌اند، بنا می‌شود. من مفتخرم که بخش کوچکی از این میراث هستم، اما در نهایت عضوی مشابه سایر خدمه هستم.

ناسا “واتکینز” را برای برنامه فضانوردی خود در سال ۲۰۱۷ انتخاب کرد. او دارای مدرک لیسانس در علوم زمین‌شناسی و محیط زیست از دانشگاه استنفورد و دکترای زمین‌شناسی از دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس است. “واتکینز” در طول ماموریت خود تغییرات زمین‌شناسی روی زمین را مشاهده و تصاویری از آن‌ها ثبت خواهد کرد.

در ماموریت کرو-۴، اعضای خدمه زودتر از موعد مقرر به ماژول هارمونی ایستگاه فضایی متصل شدند و پس از آن دو ساعت را صرف بررسی‌های اولیه کردند تا در نهایت دریچه‌های ورودی باز شود و با فضانوردان حاضر در ایستگاه ملاقات کنند.

سه فضانورد روسی نیز در حال حاضر در این ایستگاه حضور دارند، اما از آن‌جا که برای پیاده‌روی فضایی آماده می‌شوند، برای استقبال حضور نداشتند.

خدمه ماموریت کرو-۴ روز چهارشنبه در ساعت ۳:۵۲ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۲:۲۲ به وقت تهران) تنها ۳۹ ساعت پس از بازگشت فضانوردان اولین ماموریت تماما خصوصی شرکت اکسیوم اسپیس به ایستگاه فضایی به فضا رفتند. این موضوع نشان‌دهنده آن است که در صورت مناسب بودن شرایط جوی، ناسا و اسپیس‌ایکس امکان انجام پروازهای متوالی با استفاده از موشک‌های چندبار مصرف را دارند.

مرحله پایینی موشک فالکون ۹ تنها دقایقی پس از پرتاب به زمین بازگشت و چهارمین فرود موفقیت آمیز خود را رقم زد.

خدمه ماموریت کرو-۴ تحت فرمان “لیندگرن” هستند، او یک پزشک متخصص اورژانس است که دومین سفر خود را به ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام می‌دهد. او در سال ۲۰۱۵ اقامتی ۱۴۱ روزه در مدار داشت و دو پیاده‌روی فضایی انجام داد.

بنابر برنامه‌ریزی‌ها قرار است این چهار خدمه به مدت ۶ ماه در ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور داشته باشند. این سومین ماموریت عملیاتی سرنشین‌دار اسپیس ایکس برای ناسا به عنوان بخشی از برنامه خدمه تجاری این سازمان فضایی بود. قرار است هر ماموریت، از جمله کرو-۳، تقریبا ۶ ماه به طول بینجامد و اسپیس ایکس مسئول پرتاب فضانوردان و همچنین بازگرداندن آنها به زمین است.

در حال حاضر خدمه ماموریت کرو-۳ اسپیس ایکس در ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور دارند. طی این ماموریت چهار فضانورد ناسا به نام‌های “راجا چاری”، “توماس مارشبورن”، “کایلا بارون” و یک فضانورد آژانس فضایی اروپا به نام “ماتیاس ماورر” برای انجام یک ماموریت ۶ ماهه به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفتند. این اولین پرواز فضایی “بارون”، “چاری” و “ماورر” و سومین پرواز “مارشبورن” بود. این ماموریت ۱۰ نوامبر سال ۲۰۲۱ ساعت ۲۱:۰۳ به وقت منطقه زمانی شرقی(بامداد پنجشنبه ساعت ۰۵:۳۳ به وقت ایران) به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد. قرار است فضانوردان ماموریت کرو-۳ نیز به زودی به زمین بازگردند.

ایستگاه فضایی بین‌المللی، بزرگترین جسم مصنوعی در فضا که به اندازه یک زمین فوتبال آمریکایی است، از نوامبر سال ۲۰۰۰ به طور مداوم میزبان فضانوردان بوده و توسط کنسرسیوم بین‌المللی متشکل از پنج آژانس فضایی از ۱۵ کشور به رهبری ایالات متحده آمریکا و روسیه اداره می‌شود.

این ایستگاه فضایی به طور معمول میزبان دست‌کم هفت نفر است و هر ۹۰ دقیقه یک بار دور زمین می‌چرخد.

محیط ریزگرانشی ایستگاه، آزمایشگاه منحصر به فردی را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد تا آزمایش‌های گوناگونی از مکانیک سیالات و احتراق گرفته تا رشد و پیری سلول به انجام برسانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما