تلسکوپ فضایی هابل، تصویری زیبا از سه کهکشان در کنار یکدیگر تهیه کرده است که دانشمندان مجموعه‌ی این کهکشان‌ها را با همدیگر «NGC 7764A» نامگذاری کرده‌اند.

مجموعه‌ی NGC 7764A یکی از مثال‌های جذابی است که نشان می‌دهد سیستم نامگذاری در علم ستاره‌شناسی ایرادات اساسی دارد. این سه کهکشان به صورت انفرادی به نام‌های «NGC 7764A1»، «NGC 7764A2» و «NGC 7764A3» شناخته می‌شوند و جالب است بدانید یک کهکشان دیگر نیز در همان نزدیکی وجود دارد که «NGC 7764» نامگذاری شده است. برای اینکه درک بهتری از این سیستم نامگذاری داشته باشید، باید بدانید که بسیاری از کاتالوگ‌های مربوط به ردیابی اجرام آسمانی بیش از ۱۰۰ سال پیش تهیه شده‌اند و در آن زمان علوم و تکنولوژی‌های جدید بروز نکرده بودند و به همین دلیل واژه‌شناسی علمی و استانداردی برای ستاره‌شناسی وجود نداشته است.

به همین دلیل بسیاری از اجرام آسمانی دارای نام‌های مختلفی هستند و در برخی موارد اجرامی وجود دارند که کاملاً متفاوت از یکدیگر هستند، ولی نام آن‌ها شباهت زیادی به یکدیگر دارد و باعث سردرگمی می‌شود.

NGC 7764A در فاصله‌ی ۴۲۵ میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی ققنوس قرار دارد. کهکشان بزرگ‌تر در بین این سه کهکشان «A1» است و در سال ۱۸۳۶ توسط ستاره‌شناس انگلیسی «جان هرشل» شناسایی شده است.

همانطور که در تصویر مشخص است، دو کهکشانی که در قسمت بالای تصویر مشاهده می‌شوند، دارای برهمکنش‌هایی با یکدیگر هستند و دنباله‌های حاوی گاز و ستاره که در اطراف آن‌ها وجود دارد نشان‌دهنده‌ی سرعت بسیار بالای این کهکشان‌ها است.

البته قابل ذکر است که برهمکنش‌هایی که ممکن است بین دو کهکشان وجود داشته باشد، طی یک بازه‌ی زمانی بسیار طولانی رخ می‌دهد و طی این زمان کهکشان‌ها به صورت رخ به رخ با یکدیگر برخورد خواهند کرد.

هر چند فاصله‌ی این سه کهکشان از یکدیگر به نسبت کم است، ولی هنوز دانشمندان نمی‌دانند که آیا کهکشان سوم نیز برهمکنش‌هایی با دو کهکشان دیگر دارد یا خیر؟