طوفان خورشیدی جدیدی که دو روز پیش به زمین رسید، جریان سریعی از ذرات پرانرژی ستاره منظومه شمسی را به سیاره ما آورد. همین مسئله باعث شد شفق قطبی به عرض‌های جغرافیایی پایین‌تر برسد و در جنوب کانادا پدیده عجیب و مرموزی را به وجود بیاورد که با نام STEVE شناخته می‌شود.
«الن دایر»، نویسنده و عکاس نجوم از جنوب آلبرتای کانادا دوشنبه نواری از پرتوهای سبز و بنفش را در آسمان مشاهده کرد و تصویر آن را به ثبت رساند. او همان روز در توییتی در این باره نوشت: «STEVE به مدت حدود ۴۰ دقیقه باقی ماند.» این پدیده معمولا از نوارهای عظیمی از نور بنفش تشکیل می‌شود که حدود یک ساعت در آسمان می‌مانند. پیرامون آن هم هاله‌ای از نورهای سبز دیده می‌شود که ظرف چند دقیقه از بین می‌روند.
درباره پدیده STEVE چه می‌دانیم؟
این رودخانه درخشان شبیه شفق به نظر می‌رسد اما در واقع پدیده‌ای است که وقتی اولین بار در سال ۲۰۱۷ شناسایی شد، کاملا ناشناخته بود. اما حالا دانشمندان ایده بهتری درباره آن دارند. STEVE یا «افزایش سرعت گرمایی شدید» خط بلند و نازکی از گاز داغ است که صدها کیلومتر در آسمان کشیده می‌شود. هوای داغی که داخل STEVE وجود دارد به حداکثر دمای ۳۰۰۰ درجه سلسیوس می‌رسد و حدود ۵۰۰ بار سریع‌تر از هوای پیرامونش حرکت می‌کند.
این پدیده برخلاف نورهای شمالی که از برخورد ذرات پرانرژی خورشید با مولکول‌های بخش بالایی اتمسفر به وجود می‌آیند، در بخش‌هایی پایین‌تر آسمان خود را نشان می‌دهد. یکی از نظریه‌های دانشمندان این است که STEVE بر اثر انفجار ناگهانی انرژی گرمایی و جنبشی در ناحیه زیرشفقی به وجود می‌آید و در خلال طوفان‌های خورشیدی به نحوی از برخورد ذرات پرانرژی در بخش‌های بالایی اتمسفر تاثیر می‌پذیرد.
با این حال، تحقیقات بیشتری لازم است تا پاسخ همه سوالات ما درباره این پدیده رمزآلود به دست بیاید.