یک مطالعه جدید نشان می دهد که افزایش سطح یک پروتئین خاص در خون با افزایش خطر ابتلا به دیابت و مرگ بر اثر سرطان مرتبط است.

 به نقل از مدیسن نت، محققان پی بردند که سطح بالای پروستاسین که عمدتاً در سلول‌های اپیتلیال که سطوح و اندام‌های بدن را می‌پوشانند یافت می‌شود، هم با دیابت و هم سرطان مرتبط است.

برای این مطالعه، محققان نمونه خون گرفته شده از حدود ۴۷۰۰ بزرگسال سوئدی میانسال را به عنوان بخشی از یک مطالعه بزرگ که از سال ۱۹۹۳ در حال انجام است، تجزیه و تحلیل کردند.

محققان گفتند پروستاسین به تنظیم تعدیل سدیم، حجم خون و فشار خون کمک می‌کند. این پروتئین همچنین با متابولیسم گلوکز خون مرتبط است.

محققان طی یک پیگیری متوسط ۲۲ ساله دریافتند، شرکت‌کنندگانی که بالاترین سطح پروستاسین را داشتند، ۷۶ درصد بیشتر از افرادی که پایین‌ترین سطح را داشتند، در معرض ابتلاء به دیابت بودند.

علاوه بر این، افرادی که دارای بالاترین سطح پروستاسین در خون بودند، ۴۳ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان نسبت به افرادی که کمترین سطح را داشتند، بودند.

نتایج نشان داد به ازای دو برابر شدن غلظت پروستاسین در خون، خطر مرگ ناشی از سرطان در میان افرادی که سطح قند خون بالایی داشتند، ۱۳۹ درصد افزایش می‌یابد.

برای افرادی که گلوکز خون بالایی ندارند، هر دو برابر شدن غلظت پروستاسین خطر مرگ ناشی از سرطان را تا ۲۴ درصد افزایش می‌دهد.

دکتر «ژو بائو»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان وابسته دانشگاه نانجینگ در چین، گفت: «پروستازین یک نشانگر خطر بالقوه جدید برای ابتلاء به دیابت و مرگ و میر ناشی از سرطان، به ویژه در افرادی که سطح گلوکز خون بالایی دارند، است.»

به گفته محققان، افزایش سطح پروستاسین ممکن است پاسخ بدن به قند خون بسیار بالا را جبران کند، اما به نظر می‌رسد برای متوقف کردن یا معکوس کردن بدتر شدن کنترل گلوکز کافی نیست.