سالهای سال است که شایعاتی مبنی بر اینکه امواج تلفنهای همراه منجر به ایجاد تومور معز میشود، وجود دارد. با این حال نتایج مطالعه طولانیمدت دانشگاه آکسفورد نشان میدهد که این ادعا بیاساس بوده و ساطع شدن امواج موبایل حین استفاده عادی سبب ایجاد تومور مغزی نمیشود.
حدود ۵ سال پیش، دادگاهی در ایتالیا رای به ایجاد تومور توسط موبایلها داده بود. این صحبتها از سالها قبل میان افراد مختلفی رد و بدل میشود و برخی کاربران تصور منفی نسبت به امواج موبایل دارند؛ اما مطالعات آکسفورد چیز دیگری را نشان میدهند.
امواج موبایل ربطی به ایجاد تومور مغزی ندارد
حالا نتایج مطالعه مرتبط با این موضوع از سوی «آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان» با همکاری «دانشگاه آکسفورد» منتشر شده است. در این پروژه بزرگ، وضعیت سلامتی بیش از ۱ میلیون زن انگلیسی به مدت بیش از ۲۰ سال تحت بررسی بوده است. نتایج این مطالعه نشان میدهد که ارتباطی میان «امواج ساطع شده از موبایل» و «تومورهای مغزی» وجود ندارد.
شاید دلیل اصلی مطرح شدن این صحبتها، طرز استفاده از گوشیهای هوشمند باشد؛ چرا که قبل از اختراع تلفنهای همراه، امواج رادیویی تا این حد نزدیک به مغز انسان قرار نگرفته بودند.
اگر بخواهیم وارد آمار و ارقام شویم، از هر ۴ زنی که در سالهای ۱۹۳۵ تا ۱۹۵۰ در بریتانیا متولد شدهاند، در سال ۲۰۰۱ یک زن در این پروژه شرکت کرد. طی این پروژه هر چند سال پرسشنامه پایش سلامتی ارسال میشد تا اطلاعاتی در مورد سلامتی شرکتکنندگان جمعآوری شود.
میان زنهایی که در پروژه مهم آکسفورد شرکت کرده بودند، ۳۲۶۸ نفر در نهایت به تومور مغزی مبتلا شدند. با این حال مشخص شد که دلیل ایجاد تومور در مغز آنها هیچ ربطی به استفاده از تلفنهای همراه نداشته است. حتی دیگر تومورهای مربوط به سیستم عصبی و چشم با این گجتهای هوشمند در ارتباط نیستند.
البته باید اشاره کنیم که محققان در اعلام یافتههای خود احتیاط داشتهاند. این اطلاعات هنوز در مورد قشر کودکان و جوانان اثبات نشده و مشخص نیست که آیا استفاده سنگین از تلفن همراه میتواند ریسک ابتلا به تومور را افزایش دهد یا خیر. با این وجود، فناوری موبایلها به حدی پیشرفت کرده که دیگر نیازی به نگران بودن در این مورد نیست.