پژوهشگران در تحقیقات جدید خود ادعا کردهاند مردان مسنتری که مکرر کابوس میبینند، دو برابر بیشتر احتمال دارد که به بیماری پارکینسون مبتلا شوند. آنها در واقع به این نتیجه رسیدهاند که دیدن خوابهای بد میتواند یکی از نشانههای اولیه این بیماری باشد.
تاکنون در تحقیقات قبلی، ثابت شده بود که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون، بیشتر از بزرگسالان، کابوس و خوابهای بد را تجربه میکنند. حالا در این مطالعه جدید، محققان دانشگاه بیرمنگام برای اولین بار تلاش کردهاند تا نقش کابوس در شکلگیری بیماری پارکینسون را متوجه شوند.
«دکتر ابیدمی اوتایکو» از مرکز سلامت مغز انسان دانشگاه توضیح میدهد:
«اگرچه تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون میتواند واقعا مفید باشد، اما شاخصهای خطر بسیار کمی برای آن وجود دارد و تشخیص بسیاری از آنها به آزمایشهای بیمارستانی گرانی نیاز دارد.»
او در ادامه توضیح میدهد که هرچند هنوز باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود، اما درک نحوه تاثیر کابوسها، میتواند در پیشگیری و تشخیص زودهنگام این بیماری در سنین بالاتر کمک کند.
ارتباط بین کابوس و پارکینسون
محققان برای انجام تحقیقات خود، ۳۸۱۳ مرد مسن را مورد ارزیابی قرار دادند که در طول ۱۲ سال به طور مستقل زندگی میکردهاند. از شرکتکنندگان خواسته شده تا مجموعهای از پرسشنامهها را تکمیل کنند که یکی از آنها شامل سوالاتی در مورد کیفیت خواب آنها میشود.
سپس، افرادی که در طول هفته حداقل یک بار دیدن کابوس را تجربه کردهاند، در پایان تحقیق مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند تا محققان احتمال ابتلا به پارکینسون را در آنها بررسی کنند. از مجموع این افراد، ۹۱ مورد ابتلا به پارکینسون مشاهده شده است.
با توجه به این دادهها، محققان در نهایت نتیجهگیری کردند شرکتکنندگانی که به صورت مکرر کابوس را تجربه میکنند، دو برابر بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری بودند. همچنین آنها از خوابهای بد و کابوس به عنوان یکی از پیش نیازهای اصلی توسعه ویژگیهای اختصاصی پارکینسون مانند لرزش و اختلالات حرکتی یاد کردهاند.
آنها در ادامه قصد دارند تا ارتباط احتمالی بین رویاها و سایر بیماریهای عصبی مانند آلزایمر را نیز بیشتر بررسی کنند.