عرض این سیارک ۳.۵ تا ۸.۵ متر تخمین زده شد و به همین دلیل خطری برای زمین نداشت.
یک سیارک با اندازه مشابه مینیبوس در رویدادی که ناسا از آن به عنوان «یکی از نزدیکترین مواجهشدنها با یک جرم نزدیک به زمین» یاد کرده است، بهتازگی از کنار زمین عبور کرد. سیارک ۲۰۲۳ BU در ساعت ۰۳:۵۷ دقیقه بامداد گذشته (به وقت ایران) از فاصله حدود ۳۵۰۰ کیلومتری نوک جنوبی آمریکای جنوبی عبور کرد.
ناسا در بیانیه خود توضیح میدهد که این سنگ فضایی که عرض آن ۳.۵ تا ۸.۵ متر تخمین زده شده است، بههیچ وجه برای زمین خطر محسوب نمیشود. آژانس فضایی توضیح میدهد که حتی اگر این سیارک در مسیر مستقیم سیاره ما قرار داشت، به یک توپ آتشین تبدیل میشد و بیشتر آن در جو از بین میرفت. البته در این شرایط احتمال سقوط برخی زبالههای فضایی بهصورت شهابسنگهای کوچک وجود داشت.
نحوه تشخیص و شناسایی سیارک
این سیارک اولینبار توسط «گنادی بوریسوف»، یک ستارهشناس آماتور در یک رصدخانه از شبهجزیره کریمه مشاهده شد. پس از مشاهدههای بیشتر توسط رصدخانههای سراسر جهان، اخترشناسان توانستند مدار ۲۰۲۳ BU را تشخیص دهند.
هنگامی که اطلاعات کافی درباره این سیارک جمعآوری شد، سیستم ارزیابی خطر برخورد ناسا که Scout نام دارد و توسط مرکز مطالعات اجسام نزدیک به زمین در آزمایشگاه پیشرانه جت این آژانس اداره میشود، توانست تأیید کند که سیارک به زمین برخورد نخواهد کرد.
«دیوید فارنوکیا»، مهندس ناوبری JPL که Scout را توسعه داده است، میگوید:
«Scout بهسرعت احتمال برخورد ۲۰۲۳ BU به زمین را رد کرد، اما با وجود مشاهدات بسیار کم، توانست پیشبینی کند که سیارک فاصله فوقالعاده کمی با زمین خواهد داشت. درواقع، این یکی از نزدیکترین نزدیکیهای یک جرم نزدیک به زمین محسوب میشود که تاکنون ثبت شده است.»
درحالیکه ۲۰۲۳ BU نسبتاً کوچک بود و درنهایت از کنار زمین گذشت، دانشمندان ادعا میکنند که سیارکهای بسیار بزرگتر تهدید جدی برای سیاره ما هستند. به همین دلیل آنها در حال توسعه سیستمی هستند که مسیر سیارکهای خطرناک را تغییر میدهد. این سیستم با پرتاب و کوبیدن یک فضاپیما به صخره کار میکند تا آن را به سمت مسیر جدیدی، دور از زمین هدایت کند.