تلسکوپ هابل در جشن تولد ۳۲ سالگی خود عکسی خیره کننده از پنج کهکشان ثبت کرده است. این گروه کهکشانی که «هیکسون ۴۰ » نام دارد در فاصله‌ی ۳۰۰ میلیون سال نوری از زمین واقع شده‌اند و در یک رقص آهسته‌ی گرانشی قرار دارند.
این کهکشان‌ها که سیر تکاملی خود را سپری کرده‌اند، یک میلیارد سال دیگر با هم ادغام شده و یک کهکشان بیضوی غول‌پیکر را تشکیل می‌دهند. به گفته دانشمندان احتمالا این کهکشان‌ها با مقدار زیادی ماده تاریک در ارتباط هستند.
ماده تاریک می‌تواند ابر بزرگی را تشکیل دهد که کهکشان‌ها، درون آن غوطه بخورند و در حال چرخش باشند. هنگامی که کهکشان‌ها در ماده تاریک حرکت می‌کنند، به دلیل اثرات گرانشی آن، نیروی مقاومتی پدید می‌آید که باعث می‌شود حرکت کهکشان‌ها کُند شده و انرژی خود را از دست بدهند.
تلسکوپ هابل چشم تیزبین زمین است، این تلسکوپ به نزدیک ستارگان، سیاره‌ها، و یا کهکشان‌ها نمی‌رود. این تلسکوپ در همان حال که با سرعت بیش از ۲۸ هزار کیلومتر بر ساعت در مداری به گرد زمین می‌چرخد، از این اجرام دوردست عکس می‌گیرد. 
تلسکوپ فضایی هابل هنوز قدرت و کارآیی‌اش را حفظ کرده است. دانشمندان امیدوارند تلسکوپ هابل و جیمز وب، هر دو به صورت همزمان به کاوش کیهان بپردازند. هرچند محققان معتقدند هابل می‌تواند تا سال‌ ۲۰۳۰ به کار خود ادامه دهد.