نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا با خطر بیشتر کووید-۱۹ شدید مرتبط است.
مطالعات جدید پژوهشگران آلمانی نشان داد افرادی که در شهرهایی زندگی می کنند که سطوح بالاتری از آلاینده دی اکسید نیتروژن (NO2) دارند، در صورت ابتلا به کرونا بیشتر به مراقبتهای ICU و تهویه مکانیکی نیاز دارند.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دی اکسید نیتروژن، گازی که هنگام سوزاندن سوخت های فسیلی در جو آزاد می شود، می تواند اثرات مضری بر ریه ها داشته باشد. این اتفاق شامل آسیب به سلولهای اندوتلیال است که نقش کلیدی در انتقال اکسیژن بازی می کنند.
اگرچه ارتباط بین آلودگی هوا و کرونا قبلاً مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است، اما مطالعات کمی بر شدت بیماری متمرکز شده است. دکتر سوزان کخ (Susanne Koch) از دپارتمان بیهوشی و مراقبت های ویژه در برلین آلمان و همکارانش تأثیر آلودگی هوای طولانی مدت بر نیاز به ICU و تهویه مکانیکی بیماران کرونا را بررسی کردند.
داده های آلودگی هوا برای محاسبه میانگین سالانه بلند مدت سطح دی اکسید نیتروژن برای هر شهر در آلمان استفاده شد. این مقدار از ۴.۶ میکروگرم بر متر مکعب تا ۳۲ میکروگرم در متر مکعب متغیر بود. به گزارش سیناپرس، عوامل دموگرافیک شامل تراکم جمعیت و توزیع سن و جنسیت، عوامل اجتماعی-اقتصادی و پارامترهای بهداشتی، از جمله شرایط بهداشتی از قبل موجود که می تواند بر شدت کرونا تأثیر بگذارد، همگی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
در انتها، این مطالعه نشان داد که نیاز بیشتری به درمان های ICU و تهویه مکانیکی بیماران کرونایی در شهرهایی با میانگین سالانه دی اکسید نیتروژن بالا در درازمدت نیاز است. به گزارش سیناپرس، هر یک میکروگرم در متر مکعب افزایش میانگین سالانه غلظت دی اکسید نیتروژن در دراز مدت با افزایش ۳.۲ درصدی تعداد تخت های ICU اشغال شده توسط بیماران کرونایی و افزایش ۳.۵ درصدی در تعداد بیمارانی که نیاز به تهویه مکانیکی داشتند همراه بود.
به گفته پژوهشگران، ACE-2، پروتئینی که ویروس کرونا هنگام ورود به سلول های بدن به آن متصل می شود، نقش کلیدی بسیاری در بدن دارد که از جمله آن می توان به کمک به تنظیم فعالیتهای آنژیوتانسین II، پروتئینی که التهاب را افزایش می دهد، اشاره کرد. به عبارت دیگر، ACE-2 به کاهش در التهاب کمک می کند.
با این حال، وقتی ویروس کرونا به ACE-2 متصل می شود، این ترمزها حذف می شوند. آلودگی هوا همچنین ترمزها را رها می کند و بنابراین ترکیب ویروس کرونا در معرض طولانی مدت آلودگی هوا می تواند منجر به التهاب شدیدتر شود.
به گزارش سیناپرس، محققان می افزایند که نتایج تحقیقات آن ها با سایر مطالعات اخیر همخوانی دارد که قرار گرفتن در معرض دی اکسید نیتروژن درازمدت را با بروز شدیدتر کرونا و نرخ مرگ و میر بالاتر مرتبط می کند.
دکتر کخ در انتها می گوید: قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دی اکسید نیتروژن، ممکن است افراد را در برابر بیماری شدیدتر کرونا آسیب پذیر تر کند. قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای محیط می تواند به طیف وسیعی از شرایط دیگر از جمله حملات قلبی، سکته مغزی، آسم و سرطان ریه کمک کند و تا مدتها پس از پایان همه گیری کرونا به آسیب رساندن به سلامت ادامه خواهد داد.