عروسک کوچک “بره ناقلا” که یکی از شخصیتهای مجموعه تلویزیونی مخصوص کودکان به نام “بره ناقلا” یا شاون گوسفنده(Shaun the Sheep) است، در اواخر تابستان به مدار ماه فرستاده خواهد شد.
به نقل از دیلی میل، اخیرا هویت اولین فضانوردی که در ماموریت آرتمیس ۱ به مدار ماه ارسال خواهد شد، فاش شده و آن کسی نیست جز “بره ناقلا”!
این عروسک کوچک از شخصیت محبوب کمپانی انیمیشنسازی بریتانیایی “آردمن انیمیشن”(Aardman Animations) قبل از پرتاب از مرکز فضایی کندی در ایالات متحده در اواخر تابستان امسال، در فضاپیمای اوریون ناسا قرار خواهد گرفت.
این ماموریت که برای اولین بار شامل ماژول خدمات اروپایی آژانس فضایی اروپا(ESA) میشود، قرار است قبل از بازگشت به زمین، دور ماه بچرخد. این فضاپیما توسط محققان روی زمین کنترل خواهد شد.
دکتر “دیوید پارکر”(David Parker) مدیر اکتشافات انسانی و رباتیک آژانس فضایی اروپا گفت: این زمان هیجان انگیزی برای شان و ما در آژانس فضایی اروپا است. ما بسیار خوشحالیم که او برای این ماموریت انتخاب شده است و میدانیم که، اگرچه ممکن است این گام کوچکی برای یک انسان باشد، اما یک جهش بزرگ برای برهها است.
بره ناقلا و کپسول اوریون توسط سیستم پرتاب فضایی ناسا پرتاب خواهد شد و سیستم پرتاب فضایی ناسا نیز یک موشک بزرگ ۲۳ میلیارد دلاری با ارتفاع ۳۲۲ فوت(۹۸ متر) است. این فضاپیما قبل از پرتاب مرحله فوقانی خود وارد مدار پایینی زمین خواهد شد و سپس به مداری که بین زمین و ماه(translunar orbit) است، میرود.
سپس کپسول اوریون به دور ماه پرواز خواهد کرد و با استفاده از گرانش خود به سرعت ۴۳ هزار و ۵۰۰ مایل(۷۰ هزارکیلومتر)خواهد رسید و در اطراف این قمر زمین حرکت خواهد کرد و سپس ۴۲ روز بعد در اقیانوس اطلس فرود خواهد آمد.
شان به منظور آمادهسازی برای این پرواز، برنامه آموزشی فضانوردان و آشنایی با فضاپیمای اوریون را از سال ۲۰۲۰ آغاز کرده است. او به مکانهایی در سراسر اروپا و ایالات متحده سفر کرد تا جنبههای مختلف این ماموریت را ببیند.
شان همچنین در سال ۲۰۱۹ در هواپیمای ایرباس Zero G A۳۱۰ طی یکی از پروازهای سهموی(parabolic flights) حضور داشته است.
سفر این شخصیت پشمالو به مدار ماه در پانزدهمین سالگرد آغاز این سریال تلویزیونی که توسط شرکت آردمن انیمیشن تهیه شده است، صورت خواهد گرفت.
“لوسی وندور”(Lucy Wendover) مدیر بازاریابی شرکت آردمن گفت: آردمن از پیوستن به آژانس فضایی اروپا برای تاریخسازی و پرتاب اولین گوسفند به فضا هیجانزده است.
در این سفر مانکن مونیکین(Moonikin)(که در تصویر زیر قابل مشاهده است) نیز شان و فضاپیمای اوریون را همراهی خواهد کرد.
این آدمک آزمایشی که با نام کامل “Commander Moonikin Campos” شناخته میشود، با موفقیت بر روی صندلی فرماندهی در بخش جلویی کپسول اوریون نصب شده است. نام آن از آرتورو کمپس(Arturo Campus)، یک مهندس برق که نقشی کلیدی در بازگشت امن آپولو ۱۳ به زمین در سال ۱۹۷۰ داشت، گرفته شده است.
سایت خبری سینت توضیحاتی درباره این مانکن آزمایشی نوشته است که در ادامه خواهیم گفت. طبق گزارش CNET این مانکن شبه انسان مجهز به چند حسگر خواهد بود که دو عدد از آنها حسگرهای تشعشع هستند که در پشت صندلی قرار دارند و دیگری در زیر پشت سری صندلی آن قرار دارد. آنها حرکات اوریون را هنگام حرکت به سمت ماه از طریق لرزش و شتاب، ردیابی خواهند کرد. ناسا برای طبیعیتر شدن مانکن از فانتوم استفاده کرده که کپی کامل نیم تنه انسان است. فانتوم به دستگاه یا الگوی آزمایشی گویند که بدن انسان یا قسمتی از بدن انسان را شبیهسازی میکند. آژانس فضایی تصمیم گرفت که این ماده از موادی ساخته شود که از اندامها، استخوانها و بافتهای بدن یک شخص ماده بالغ تقلید کند.
دو مانکن دیگر به نامهای “هلگا”(Helga) و “زوهر”(Zohar) نیز در هفتههای آینده در اوریون نصب خواهند شد تا سطوح تشعشعات را ثبت کنند.
ماه گذشته، ناسا اعلام کرد که سه تاریخ احتمالی را برای ماموریت آرتمیس ۱ انتخاب کرده است و آن تاریخها نیز عبارتند از ۲۹ اوت، ۲ سپتامبر یا ۵ سپتامبر.
“جیمز فری”(James Free) مدیر سیستمهای اکتشافی ناسا گفت که تاریخ دقیق حدود یک هفته قبل از پرتاب مشخص خواهد شد.
“آرتمیس ۱” اخیراً “تمرین لباس خیس” خود را به پایان رسانده است که به یک مجموعه آزمایشات و شبیهسازیهای حیاتی برای کمک به تعیین آمادگی موشک طراحی شده است. این موفقیت در تمرین لباس خیس به سختی به دست آمد، چرا که تیم عملیات، برای اولین بار در اوایل ماه آوریل تلاش کرد تا آن را به پایان برساند، اما چندین مشکل فنی مانع شد. سپس اعضای تیم در تاریخ ۲۵ آوریل، موشک را برای تعمیر به ساختمان مونتاژ برگرداندند، سپس آن را برای تلاش دیگری در اوایل ماه گذشته دوباره به سکوی پرتاب منتقل کردند.
در نهایت، آخرین تلاش نیز کاملا بدون مشکل پیش نرفت و یک نشت هیدروژن طی عملیات سوخترسانی مشاهده شد، اما مقامات ناسا آن را به اندازه کافی خطرآفرین ارزیابی نکردند تا آزمایش را متوقف کنند و بدین ترتیب “آرتمیس ۱” مهر تایید گرفت.
ماموریت “آرتمیس ۱” کپسول “اوریون” را بدون سرنشین به سفری تقریبا یک ماهه به مدار ماه خواهد برد. تیم ماموریت ظاهرا به اواخر ماه اوت یا اوایل ماه سپتامبر برای این پرواز چشم دوخته است.
همانطور که از نام این ماموریت پیداست، “آرتمیس ۱” اولین ماموریت برنامه “آرتمیس” ناسا است که هدف از آن، ایجاد حضور پایدار انسان در ماه و اطراف آن تا پایان دهه ۲۰۲۰ است.