ما پیش از این اثرات تغییر آب‌وهوا را احساس کرده‌ایم. امواج گرمایی شدید، فصول آتش طولانی‌تر، خشکسالی و سیل. تاثیر یک سیاره گرم‌تر همه جا در اطراف ما وجود دارد و با ادامه یافتن افزایش دمای جهانی، ما حتی تغییرات بیشتری را نیز روی سیاره خود تجربه خواهیم‌کرد. تحقیقات جدید ناسا نشان می‌دهند با انتشار بالای گازهای گلخانه‌ای، ما شاهد کاهش محصولات در اوایل دهه ۲۰۳۰ میلادی خواهیم‌بود.
تغییر الگوی بارش، دمای بالاتر و افزایش سطح کربن موجود در اتمسفر احتمالا روی مکان و میزان رشد غلات اصلی مانند ذرت، سویا، گندم و برنج تاثیر می‌گذارد. محققان با استفاده از مدل‌های ابررایانه‌ای فوق دقیق چندگانه شرایط آینده جهانی را بر اساس انتشار گازهای گلخانه‌ای نشان داده‌اند. آن‌ها این نتایج را در مدل‌هایی که چگونگی واکنش محصولات کشاورزی به تغییرات در بارش، دما و کربن دی‌ اکسید جوی شبیه‌سازی می‌کند، اجرا کردند.
محققان توانستند با استفاده از چندین مدل رایانه‌ای، نتایج را مقایسه کرده و از آنچه به دست آورده‌اند بیشتر اطمینان حاصل کنند. به طور کلی ذرت و گندم نتایج واضح‌تری را نشان دادند. بین سال‌های ۲۰۶۹ تا ۲۰۹۹، بازده محصولات کشاورزی می‌تواند تا ۲۴ درصد کاهش یابد. ذرت در سراسر جهان به ویژه کشورهای نزدیک خط استوا رشد می‌کند. افزایش دما در این منطقه باعث تحمیل فشار به گیاهان شده و کاهش بازدهی محصولات را در پی خواهددداشت.
از طرف دیگر گندم اغلب در مناطقی با دمای معتدل مانند آمریکای شمالی و کانادا، دشت‌های شمالی چین، آسیای مرکزی، استرالیای جنوبی، اروپا و روسیه رشد می‌کند. دمای جهانی گرم‌تر و میزان کربن دی اکسید جوی بیشتر، می‌تواند بازده محصول گندم را ۱۷ درصد افزایش دهد. اگرچه این افزایش تقریبا تا سال ۲۰۵۰ به ثبات می‌رسد.
تغییرات روی کشاورزی جهانی، حتی در سناریوهایی که ما مشخصا گازهای گلخانه‌ای کمتری تولید می‌کنیم، احتمالا نسبتا زود اتفاق می‎‌افتد. هر چه بیشتر درباره چگونگی تغییر سیستم غذایی در یک آب و هوای گرم‌تر بدانیم، بهتر برای آن آماده می‌شویم.

برگرفته از avastarco