احتمالا با این موضوع مواجه شده اید که در هنگام قرار گرفتن بین مردمی که دارای یک لهجه خاص هستند، بدون اراده و به طور غریزی تلاش می کنید با آن لهجه صحبت کنید. پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند این موضع به تمایل ذاتی مغز مرتبط است.
تقریبا در تمامی مناطق جهان افراد در مواجه شدن با لهجه ای متفاوت از گویش خودشان، به طور غیر ارادی شروع به تقلید از نحوه صحبت دیگران می کنند. نتایج ک مطالعه جدید نشان می دهد که انتظارات ما به تنهایی کافی است تا ما را وادار به تقلید از نحوه صحبت دیگران کند.
دانشمندان از این پدیده به عنوان همگرایی زبانی یاد می کنند. یافته های محققان انجمن زبان شناسی آمریکا نشان می دهد که انتظارات ما در مورد نحوه صحبت دیگران برخلاف خود گفتار واقعی، میتواند در نهایت بر الگوهای گفتاری ما تأثیر گذاشته و آن را شکل دهد.
این مطالعه از دو آزمایش اصلی تشکیل شده است که بررسی می کند چگونه تلفظ شخصی کلمات مختلف پس از شنیدن صحبت شخص دیگری با لهجه خاص، تغییر می کند.
محققان برای درک این مساله اقدام به طراحی یک بازی حدس زدن کلمه کرده و شرکت کنندگان در مطالعه پس از شنیدن صدای یک گوینده واقعی با لهجه ای خاص، شروع به تلفظ مصوت بر اساس آن لهجه می کردند.
در این مطالعه، محققان از لهجه غلیظ انگلیسی جنوب آمریکا استفاده کرده و در کمال تعجب دریافتند حتی افرادی که هرگز حتی در جنوب ایالات متحده زندگی نکرده بودند، دچار همگرایی زبانی شدند. این واقعیت نشان می دهد که مردم کاملاً قادر به ایجاد این فرضیات زبانی ناخودآگاه و تغییر گفتار خود حتی با اشاره به لهجه هایی هستند که لهجه آنها نیست.
لیسی وید از دانشگاه پنسیلوانیا سرپرستی این تیم مطالعاتی را بر عهده دارد. وی در این رابطه می گوید: بسیاری از شرکت کنندگان، پیش فرض های لهجه ای زبانی را به طور کلیشه ای در ذهن داشته و علی رغم اینکه لهجه جنوبی برای دهه ها در رسانه ها و کاریکاتورهای مختلف مورد تمسخر قرار گرفته بود، در هنگام حضور در چنین جمعی، آن را تقلید کرده و به طور ناخودآگاه به آن متمایل می شوند.
این مطالعه نشان میدهد که چه تعداد از عوامل در هر لحظه بر گفتار ما تأثیر گذاشته و آیا ممکن است ما این عوامل را به طور آگاهانه را درک کنیم یا خیر.
باید در نظر داشت هیچ فردی در تمام سناریوها و موقعیت ها دقیقاً به یک شکل صحبت نمی کند.
مغز، بدن و تارهای صوتی ما دائماً در حال انجام تنظیمات ظریفی هستند که اغلب به طور کلی مورد توجه قرار نمی گیرند.
به عبارت دقیقتر، نویسندگان این مطالعه نتیجه میگیرند که این یافته های آن ها دلیل محکمی است که علاوه بر تقلید آنچه از دیگران میبینیم از نظر گفتاری، از نظر زبانی نیز آنچه را از دیگران انتظار داریم تقلید می کنیم. به گزارش خبرگزاری سینا، این موضوع بدان معناست که انتظارات مبتنی بر کلیشه های نادرست مرتبط با لهجه های مختلف ممکن است نه تنها نحوه گوش دادن افراد بی شمار، بلکه نحوه صحبت آنها را نیز تغییر دهد.
شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Language منتشر شده است.
تمایل ذاتی مغز به حرف زدن با لهجه فرد مخاطب
محصولات بخش فروشگاه