محققان در مطالعه اخیر خود در مورد زمان مرگ حیوانات به نتایج جالب توجهی دست یافتند. در این مطالعه مشخص شد تجمع جهش‌ها در DNA و رسیدن آن به تعدادی خاص زمان مرگ حیوانات را مشخص می‌کند.
سلول‌های جانوران شامل ساعت‌های جهشی است که طی آن میزان سرعت جهش دی ان ای ها مشخص می‌شود. در مطالعه اخیر نیز پژوهشگران ثابت کردند در صورت رسیدن به تعداد خاصی از جهش‌ها در برخی گونه‌های حیوانی زمان مرگ این حیوانات فرا می‌رسد. در انسان‌ها نیز این ساعت‌های جهشی وجود دارند؛ اما میزان و سرعت جهش آن‌ها کندتر از دیگر پستانداران با عمر کوتاه است.
به گفته این محققان رسیدن به آستانه تعداد جهش در انسان‌ها در سنین بالاتری در مقایسه با دیگر پستانداران مانند موش‌ها اتفاق می‌افتد. بدین ترتیب یکی از معماهای قدیمی زیست‌شناسی پاسخ داده خواهد شد.
این معما به نام پارادوکس پیتو توصیف یک پدیده گیج‌کننده است که از دهه ۱۹۷۰ برای آن توضیح پیدا نشده است. در آن زمان دانشمندان ثابت کردند جهش‌هایی در DNA سلول‌های حیوانی جمع شده و سپس امکان سرطانی شدن سلول‌ها افزایش می‌یابد. البته این تئوری در مورد حیواناتی که طول عمر بیشتری داشته و یا بزرگ‌تر هستند بیشتر خواهد بود؛ اما تحقیقات نشان می‌دهد که نرخ سرطان در حیوانات بزرگ با عمر طولانی با موجودات کوچک یکسان است و به همین دلیل این تئوری به پارادوکس پیتو معروف شد.

اما در مطالعه اخیر دانشمندان برای حل این معما یک توضیح احتمالی ارائه کرده‌اند. به گفته آن‌ها میزان جهش‌های ژنتیکی جمع شده در پستانداران دارای عمر طولانی و عمر کوتاه یکسان است؛ اما سرعت آن در حیوانات دارای عمر طولانی بسیار کمتر است. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد طول عمر بیشتر باعث جهش‌های بیشتر نخواهد شد که این مورد یکی از بخش‌های تاریک تئوری پارادوکس پیتو را حل می‌کند. به گفته الکس کاگان از موسسه ولکام سنگر انگلستان حیوانات در اثر تجمع جهش در سلول‌های آن‌ها پیر خواهند شد؛ اما چگونگی این جهش‌ها و تأثیر آن درروند پیری هنوز مشخص نشده است.