سیاره زحل که غیر معمول ترین سیستم قمری را دارد این سیستم تا بیش از ۲۰۰هزار مایل کشیده شده است .
از نظر فنی بیش از یک میلیارد قمر وجود دارد. .
بله یک میلیارد قمر! .
و تمام آنها در کنار هم حلقه ی” زحل “را میسازند .
یک قمر میتواند یک تکه یخ یا سنگ باشد که به اندازه ی یک سنگ ریزه میباشد، و به دوره یک سیاره میچرخد ،حلقه های “زحل “از قطعات بی شماری از سنگ و یخ ساخته شده اند و اندازه ی آنها از یک سنگ ریزه تا یک شهر متفاوت میباشند.
ما تمام ذرات حلقه را “قمرهای انفرادی” محسوب نمیکنیم .طول این ذرات میتواند به بزرگی ده یا بیست متر باشد ولی وقتی یکی یا دوتا توده پیدا میکنیم که شاید طول اش یک یا دو کیلومتر باشد آن وقت میتوانیم بگوییم ، یک قمر یا یک قمر کوچک است .
حلقه های “زحل “یکی از قدیمی ترین اسرار ستاره شناسی هستند.
بیشترین اطلاعاتی که راجب زحل حلقه ها و قمرهایش در اختیار داریم توسط کاسینی به دست ما رسیده قبل از کاسینی فکر میکردیم فقط هشت حلقه انجا وجود دارد امروز میتوانیم بیش از ۳۰حلقه را مشاهده کنیم
داستان قمرها ،داستان جاذبه است .
جاذبه باعث میشود ،آنها به چرخش خود ادامه دهند ،داخل آنهارا گرم میکند و سطح آنها راشکل میدهد. در نهایت جاذبه همه اجزای قمرها را کنترل می کند. حتی بقا و نابودی آنها را تحت کنترل خود درمی آورد.جاذبه هم میتواند با ربودن سیارک ها،ستاره های دنبالدار و حتی سیاره ها قمرهای جدیدی را خلق کند .
ما میدانیم که جاذبه باعث به وجود آمدن قمرها میشود. شیوه ی استاندارد جمع کردن آنها از ذرات باقی مانده از شکل گیری سیاره ها است ،اما جاذبه، قمرها را با شیوه ی دیگر نیز که به وجود می آیند ، آنها را می رباید .
یک دنبالدار یا یک سیارک را تصور کنید: این جسم به گونه ایی از مسیر اش رها شده و بیش از حد به یک سیاره نزدیک میشود .جاذبه به عنوان یک پرتو کششی علمی تخیلی عمل میکند، و آن را می رباید .اگر جاذبه به اندازه ی کافی نباشد، جسم فرار میکند ،اگر جاذبه زیاد باشد با سیاره برخورد میکند و امااگر جاذبه کافی باشد: دنبالدار یا سیارک به دوره سیاره میچرخد و به یک قمر جدید تبدیل میشود. .
برگرفته از اینستاگرام spacemehdi