انواع نانوساختارها با استفاده از اندرکنش پرتو لیزر با مواد به همت محققان ایرانی در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی طراحی و ساخته شد.
داود درانیان عضو هیات علمی مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما این واحد دانشگاهی در خصوص فعالیت گروه پژوهشی خود در حوزه نقش لیزر در تولید و فناوری نانو مواد گفت: فعالیت‌های خود را در هر دو شاخه تجربی و نظری در حوزه لیزر و پلاسما گسترش داده‌ایم تا بتوانیم هم با دانشجویانی که گرایش به کار تجربی دارند، کار کنیم و هم با دانشجویانی که تمایل به کار نظری دارند، زمینه تحقیقاتی داشته باشیم.  
وی با بیان این که در زمینه پژوهش‌های نظری تمرکز  بر اندرکنش لیزر با پلاسما است، ادامه داد: در پژوهش‌های تجربی تمرکز بر اندرکنش پرتو لیزر با مواد و با هدف تولید انواع نانوساختارها است که به اصطلاح به این زمینه پژوهشی کندوسوز لیزری گفته می شود.
این محقق تصریح کرد: در پژوهش‌های تجربی، گروه ما ابتدا کار خود را با تولید نانوذرات با روش کندوسوز لیزری آغاز کرد. همه نانوذرات فلزی شامل نانوذرات طلا، نقره، آهن، تنگستن را با کیفیت و خلوص بالا در محیط مایع تولید کردیم. در گام بعدی تولید نانو ترکیب‌ها در دستور کار قرار گرفت.  

درانیان ادامه داد: تولید نانو ذرات اکسیدی، نیتریدی، سولفاتی و کلریدی را با موفقیت به سرانجام رساندیم و مقالات متعددی در این زمینه منتشر شد. در مرحله بعد تولید نانوآلیاژها، نانوصفحات گرافن و نانو ساختارهای چارچوب  فلز –آلی (MOF) ) را در آزمایشگاه لیزرهای پر توان مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات انجام دادیم.
وی افزود: تولید نانوآلیاژها، نانوصفحات گرافن و نانو ساختارهای چارچوب فلز –آلی (MOF)،  همگی برای اولین بار به روش کندوسوز لیزری صورت گرفت. به عبارتی، گروه تحقیقاتی ما، برای اولین بار، موفق به طراحی و ساخت این نانومواد به روش کندوسوز لیزری شده است. روش کندوسوز لیزری برای تولید نانو ساختارها کارآیی بسیار بالای دارد.

عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد از فارغ التحصیلی دانشجویان متعدد و انتشار مقالات متعدد با توجه به این دستاورد در این مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما خبر داد و گفت: در سیستم دانشگاهی کشور، جای رابط فعالی که بتواند محصولات ناشی از تحقیقات دانشگاهی را به صاحبان صنایع مرتبط کند، خالی است.
درانیان درباره کاربردی شدن این محصول تحقیقاتی هم گفت: در پژوهش‌های دانشگاهی، استاد مقاله منتشر می‌کند و ارتقا می‌گیرد. دانشجو هم فارغ‌التحصیل می‌شود، به واسطه انتشار دستاوردهای این گونه پژوهش‌ها در مجلات معتبر، علاقه مندان در دنیا از آن استفاده می‌کنند، ولی صنعت کشور نسبت به آن بی‌توجه بوده و از آن بهره نمی‌برد که این نه تنها درد دل من، که حرف دل همه پژوهشگران است.
وی ابراز امیدواری کرد در سال تولید و دانش بنیان و اشتغال آفرینی به این موضوع توجهی ویژه شود و برای گشودن این بن بست مهم، اقداماتی جدی صورت پذیرد.