به طور معمول، عملکرد ریه بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی از طریق یک گوشی پزشکی در طول ویزیت کنترل میشود. با این حال، اکنون یک جلیقه آزمایشی جدید میتواند کاری مشابه را در طول روز، در همه جا، به انجام برساند.
به نقل از نیواطلس، این جلیقه که “Pneumo.Vest” نام دارد، به عنوان بخشی از پروژهی یک گروه تحقیقاتی در جامعه فرانهوفر آلمان، در حال توسعه است. این فناوری در حال حاضر عمدتاً بیماران کووید-۱۹ را در نظر دارد، اگرچه مطمئناً میتواند برای سایر بیماریهای تنفسی نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
در قسمت جلویی و پشت این جلیقه چندین حسگر صوتی پیزوسرامیک(piezoceramic) تعبیه شده است که به صورت جداگانه حتی کوچکترین صداهای تولید شده توسط ریهها را تشخیص میدهد. از آنجایی که محل هر حسگر از قبل مشخص است، میتوان تعیین کرد که هر صدا از کدام بخش ریهها میآید.
نرم افزاری سفارشی تمام خوانشهای حسگر را ثبت و تجزیه و تحلیل میکند و تصویری از ریهها تولید میکند که در آن نواحی مشکل دار مشخص میشوند. این تصویر را میتوان در یک دستگاه تلفن همراه مشاهده کرد، و حتی میتوان از راه دور از طریق یک سرور امن در اینترنت به آن دسترسی داشت. این بدان معنی است که بیماران میتوانند برای مدت زمانی طولانی در خانه خود تحت نظر باشند.
رالف شالرت(Ralf Schallert)، مدیر این پروژه، میگوید: جلیقه “Pneumo.Vest” به دنبال بینیاز کردن ما به گوشیهای پزشکی نیست و جایگزین مهارتهای متخصصان ریه با تجربه نمیشود.