باستانشناسان توانستهاند شهابسنگها، ناهنجاریهای ایریدیوم و پلاتین و سطوح بزرگ پوشیده از زغالهای سوخته را در ۱۱ سایت باستانشناسی متعلق به سه ایالت آمریکا در امتداد درهی رودخانهی اوهایو کشف کنند. آنها دریافتهاند که مردم این مناطق حدود سال ۲۵۲ تا ۳۸۳ میلادی از یک رخداد وحشتناک جان سالم به در بردهاند.
دانشمندان تا کنون در نیمکرهی غربی سیارهی زمین، شواهد مستقیمی از برخورد سیارکها با کرهی زمین در دورهی کرتاسه حدود ۶۵ میلیون سال پیش و مجدداً در حدود ۱۲،۸۰۰ سال پیش را کشف کردهاند. هر دوی این رخدادها با انقراضهای بزرگی بر روی زمین همراه بودهاند. هر دوی این اتفاقات زمانی رخ دادهاند که انسانها از لحاظ فرهنگی به پیچیدگی کنونی نرسیده بودند و کشاورزی را بهطور کامل نشناخته بودند.
کشفهایی که اخیراً دانشمندان انجام دادهاند، نشان داده است که برخورد سیارکها با زمین حدود ۶۰۰۰ و ۳۰۰۰ سال پیش در آرژانتین و ۳،۷۰۰ سال پیش در اردن نیز رخ داده است. این کشف دانشمندان را به این نتیجه رساند که شاید این نوع برخوردها بیشتر از چیزی که تا کنون تصور میشد بر روی زمین مرسوم بوده است.
ستارهشناسان چینی در مطالعهای که جدیداً انجام دادهاند ۶۹ جرم کیهانی نزدیک به زمین را بین ۱،۸۰۰ تا ۱،۴۳۱ سال پیش شناسایی کردهاند. در این دورهی زمانی نسل بشر در خطرناکترین برهه و نزدیک به انقراض بوده است. در این دورهی زمانی، تعداد بسیار زیادی از انواع شهابسنگها از نوع آهنی و سنگی به سایتهای باستانشناسی در امتداد رودخانهی اوهایو برخورد کرده است؛ در صورتی که در دیگر دورهها چنین شواهدی وجود ندارد.
دانشمندان با استفاده از این شواهد و استفاده از قدمتسنجی رادیوکربنی و دیگر روشها توانستهاند زمان بروز رخداد وحشتناک در امتداد رودخانهی اوهایو را کشف کنند. مردم این منطقه شهابسنگهای آهنی را در همان دوره جمعآوری کرده و فلزات قابل ذوب شدن آنرا ذوب کرده و از آنها وسایل خود را ساختهاند.
به این ترتیب، برخورد اجرام آسمانی نه تنها شواهد فیزیکی از خود به جای گذاشته است، بلکه اثرات فرهنگی آن نیز هنوز به جا مانده است. در تاریخ شفاهی مردم این منطقه نیز این برخورد وحشتناک نقل شده است. در برخی از داستانها نقل شده است که یک مار شاخدار در آسمان در حال حرکت بوده است و سنگهایی را به سمت زمین پرتاب میکرده و در انتها خودش در آب غرق شده است.
کشفیات جدید این محققین در مجلهی Scientific Reports گزارش شده است.