امروز خبر تلف شدن یکی دیگر از یوز پلنگهای تازه متولد شده در شرایط اسارت در زمان انتقال به تهران اعلام شد و به نظر میرسد پروژه نگهداری یوزها در سمنان شکست خورده است.
معاون محیطزیست طبیعی در حالی از تلف شدن دومین توله یوز متولد شده در اسارت خبر داد که اخیرا نسبت به روش وضع حمل و نگهداری یوزهای تازه متولد شده انتقادات زیادی وارد شده بود.
اکبری صبح امروز با اشاره به اینکه دامپزشک تیمارگر توله یوزها متوجه تغییر در عادت دفع آنها میشود. گفته است: پس از بررسیهای انجام پذیرفته، با نظر دامپزشک متخصص، تصمیم بر این شد که تولهها، برای بررسی بیشتر و نظارت دامپزشکی به یک بیمارستان تخصصی دامپزشکی در تهران منتقل شوند که متأسفانه یکی از تولهها در مسیر انتقال به تهران تلف شد.
تلفشدن توله یوز در دست بررسی و علت دقیق آن پس از کالبدگشایی اعلام خواهد شد.
پزشک معتمد مرکز تکثیر یوز آسیایی در زمان تلف شدن اولین توله ایران اعلام کرده بود که این توله از زمان تولد ضعیف و در این ۴ روز افزایش وزنی نداشت و بعد از کالبدشکافی علت تلفشدن ناهنجاری مادرزادی ریه سمت چپ و چسبندگی ریه تعیین شد.
اما ایمان معماریان دامپزشک حیات وحش درباره علت تلف شدن توله یوز اول محتملترین دلیل مرگ آن، تغذیه اشتباه توله دانست و گفت: به علت نداشتن علم کافی در شیردهی به تولهها به صورت وارونه، شیر وارد ریههای توله یوز شده و توله تلف شده است.
وی گفت: توله یوز پلنگها در زمان سزارین بدون دستکش لمس شدهاند و گرفتن بوی انسان به تولهها باعث شده تا مادر فرزندان خود را نپذیرد، تیم پزشکی و افرادی که برای سزارین و نگهداری از فرزندان ایران انتخاب شده اند، تاکنون یوزپلنگ ندیده اند، و به علت نداشتن دانش و تجربه کافی ابتدا جنسیت توله یوز را اشتباه تشخیص دادند.
یک ماه پیش از تولد یوزها خبرگزاری فارس در گزارشی احتمال زنده ماندن توله یوزپلنگ ها را پایین عنوان کرده ، با اشاره به اینکه یوزپلنگها به صورت طبیعی مشکل ژنتیکی دارند و به همین دلیل هم از لحاظ جمعیتی دچار مشکل شده اند، گفت: شانس بارداری یوزپلنگ در شرایط عادی ۱۵ تا ۲۰ درصد است.
احتمال سقط، مرده به دنیا آمدن توله ها، و یا تلف شدن توله یوزپلنگ در روزهای اولیه تولدوجود دارد.
با اعلام خبر انتقال تنها توله باقیمانده ایران به تهران به نظر میرسد پروژه نگهداری و تکثیر یوزها در اسارت در منطقه توران طبق پیش بینیها موفق پیش نرفته است.