معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: ۴۰ مورد مسمومیت و مراجعه به مراکز درمانی استان در اثر مصرف قارچ سمی از ابتدای سالجاری تاکنون گزارش شده که از این تعداد ۳۴ نفر بستری و ۶ نفر بصورت سرپایی درمان شدهاند.
دکتر «ابراهیم شکیبا» افزود: خوشبختانه هم اکنون هیچ مورد بستری ناشی از مسمومیت قارچ در استان نداریم.
وی اظهار داشت: در پی بارش های اخیر در سطح استان و مساعد شدن شرایط آب و هوا، رویش قارچ وحشی و خودرو افزایش یافته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: باتوجه اینکه شناسایی و تشخیص قارچ های خوراکی با قارچ های سمی توسط افراد بسیار مشکل و گاهی غیرممکن است این امر سبب بروز مسمومیت های گوارشی و قارچی در افراد می شود.
وی گفت: باوجود اطلاع رسانی و آموزش های داده شده متاسفانه مصرف قارچ های خودرو در بین برخی از شهروندان همچنان وجود دارد.
شکیبا عنوان کرد: علایم مسمومیت مانند؛ اسهال، استفراغ، تهوع، سردرد، درد شکم و تاری دید از علایمی است که در اثر مصرف قارچ سمی در فرد ایجاد می شود و افراد در صورت مشاهده این علایم باید در کمترین زمان به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی در پایان تاکید کرد: مردم از مصرف قارچهایی که از سلامت آنها مطمئن نیستند به طور جدی بپرهیزند و از قارچهای پرورشی و بسته بندی شده بهداشتی در مراکز فروش استفاده کنند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۴ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی و با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل شده است.
هر سال با وجود هشدارهای کارشناسان بهداشت و درمان عده ای از مردم استان کرمانشاه بخصوص روستاییان به علت مصرف قارچ کوهی، مسموم و راهی بیمارستان می شوند.