پیامکهای گسترده و جعلی با هدف کلاهبرداری از هموطنان در چند روز اخیر با عناوینی همچون “ثبت شکایت جدید علیه اشخاص” ارسال شده است.
در چند روز اخیر پیامکهای گسترده و جعلی با هدف کلاهبرداری از هموطنان، توسط کلاهبرداران از شمارههای شخصی ارسال شده که حاوی یک لینک جعلی و تنها به قصد کلاهبرداری است.
در تازهترین این نوع پیامکها کلاهبرداران با عناوینی همچون ثبت شکایت جدید علیه اشخاص یا “مأمور اطلاعیه قوه قضایی”، لینکهای آلوده به بدافزار را برای هموطنان ارسال میکنند.
باید متذکر شد که پیامکهای جعلی مذکور با عناوینی همچون سامانه “ثنا” نیز پیش از این با هدف کلاهبرداری ارسال میشد.
کلاهبرداران در این پیامکها از فرد میخواهند برای اینکه متوجه شوند چه شخصی از وی شکایت کرده است، اقدام به بارگیری آن پیوند یا لینک کنند!
وقتی فرد آن پیوند یا لینک را روی گوشی نصب میکند، در واقع اقدام به نصب یک نرمافزار کرده که در اصل یک بدافزار و پروکسی است و پس از نصب آن، دسترسی به هکری داده میشود که آن بدافزار را طراحی کرده که به اصطلاح کارشناسان پلیس فتا، گوشی فرد پس از نصب این بدافزار، “زامبی” (آلوده) میشود یعنی در حقیقت گوشی در دستان شخص قرار دارد اما اختیار آن در دستان فرد دیگری است!
به گفته سرهنگ رامین پاشایی؛ معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا، صندوق پیامک گوشی، نخستین نقطهای است که با نصب این بدافزارها، مورد هک قرار میگیرد و ورود و خروج پیامک در اختیار هکر قرار میگیرد همچنین کلاهبردار بعد از چند دقیقه با ارسال پیامک از شخص میخواهد که برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شکایت مذکور پولی واریز کند سپس فرد مالباخته با رفتن به درگاه جعلی بانک، اطلاعات کارت بانکی را نیز در اختیار کلاهبردار قرار میدهد و در نهایت با تلفنهمراه فرد مالباخته، پیامکهای کلاهبرداری را برای دیگر اشخاص نیز ارسال میکنند.
همچنین باید متذکر شد که پیامکهای سازمانها، نهادها و دستگاههای اجرایی به هیچ عنوان از طریق شمارههای شخصی ارسال نمیشود البته درباره این نوع کلاهبرداریها، اطلاعرسانیهای زیادی صورت گرفته اما همچنان شاهدیم که برخی از هموطنان هشدارهای لازم را جدی نگرفته و در دام کلاهبرداران قرار میگیرند.