بازیکن اسبق تیمملی معتقد است در فوتبال ایران به ویژه در امر باشگاهداری، افراد غیرفوتبالی در پشتپرده برای باشگاه ها تصمیمگیری میکنند.
شهرام عطار زاده اظهارکرد: در فوتبال ایران به ویژه در امر باشگاهداری اغلب دیده شد که افراد غیرفوتبالی در پشت پرده برای باشگاه ها تصمیمگیری می کنند و مدیران عامل نیز کمتر در خصوص تصمیمات نقشی دارند و اگر هم در جایی این موضوع وجود داشته باشد کمرنگ بوده و آن هم تصمیمات بسیار معمولی است.
وی با بیان اینکه عمر سرمربیگری در فوتبال ایران بعضا حداکثر ۸ هفته است، افزود: دلیل مهم آن نیز ناکامی مربیان در کسب نتیجه است زیرا افراد غیرفوتبالی از فوتبال فقط نتیجه می خواهند و مدیران هم برای ماندن و ابقا شدن به چنین روشهایی، دست به تعویض مربیان می زنند.
بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال ایران تصریح کرد: فوتبال، همه جای دنیا بازدهی دارد به غیر از کشورهایی مثل ایران. دلیلش تنها این است که فوتبال ما دولتی است و فوتبال را باید به دست مردم بدهند اما دولت هر سال پولهای کلانی به پای فوتبال میریزد و بازدهی هم ندارد. آنها به جای هزینه کردن در تیمهای باشگاهی، باید زیرساختهای ورزشی را گسترش دهند.
وی ادامه داد: برای برنامهریزی و اجرای این مهم نیاز به یک دوره سه ساله است و به همین دلیل ما از فوتبال روز دنیا و حتی کشورهای حوزه خلیجفارس عقب هستیم چون به سرمربیان فرصت طراحی و اجرای برنامه استراتژیک نمی دهیم و تا زمانی که این گونه عمل کنیم مطمئن باشید از این جایی که هستیم عقبتر رفته و تنها راه نجات ما از این مشکل اساسی اقدامات قانونی توسط فدراسیون فوتبال در قالب یک آییننامه است که باید به کلیه پیکره فوتبال کشور ابلاغ شده و به ارگانهای تصمیمگیرنده بزرگ به عنوان پشتوانه نیاز دارد.
عطارزاده در خصوص وضعیت کلی فوتبال ایران نیز تاکید کرد: درباره ضعف ساختار مالی باشگاهها و راه حل آن باید بگویم ابتدا باید سازوکاری تهیه شود که سود و زیان باشگاهها مشخص و آخر فصل تراز مالی بررسی و مدیری که تراز منفی دارد، برکنار شود و چون ما برای حساب و کتاب مالی قانونی نداریم، مدیری که ضرر بدهد عین خیالش نیست. اگر هم بخش خصوصی بخواهد وارد شود قطعا با معیار اقتصادی وارد شده و دنبال سود خود است و در مجموع قوانین از حق پخش تا تبلیغات؛ تمام راههای درآمدزا برای فوتبال را بسته است.
وی راه توسعه فوتبال را دو عامل دانست و گفت: اول، لیگ پربازده و توانمند در تمام ردهها از لیگ دسته اول، دوم وسوم است که ماحصل آن در لیگبرتر دیده می شود. در مسابقات لیگ استعدادهای جدید کشف و پرورش داده می شوند. دومین عامل نیز توسعه فوتبال، توجه به تیمهای پایه نوجوانان، جوانان و امید است که فکر می کنم فدراسیون در این بخش نیز سرمایهگذاری کرده و تیمهای پایه را بسیار جدی گرفته است. تیم ملی بزرگسالان ما از لیگ های پربازده و ردههای سنی پایه می تواند تغذیه شود. ما باید آقایی خودمان را در آسیا تکرار کنیم.
این پیشکسوت فوتبال خوزستان تاکید کرد: چند سالی است که همواره می گویند چرا از بازیکنان تکنیکی خوزستان خبری نیست؛ من در این مورد اعتقاد دارم که به تیمهای پایه توجه لازم نمی شود و مشکلات مالی تیمها زیاد است. قبلا اگر چهل زمین خاکی داشتیم الان تعداد آن به عدد پنج رسید. استقبال از فوتبال در خوزستان کم شده است و باید روی جوانان سرمایهگذاری کرد تا نتیجه بدهد. امیدوارم میدان دادن به بازیکنان جوان یک اصل باشد و مثل دوران دهه ۷۰و ۸۰ ادامه داشته باشد.
غیرفوتبالیها در پشتپرده تصمیمگیری میکنند!
محصولات بخش فروشگاه