چند روز دیگر شاهد اوج هیجان در فوتبال خواهیم بود چرا که قرعه‌کشی رقابت‌های جام‌جهانی برگزار می‌شود.
رده بندی جهانی فیفا تنها معیار تعیین کننده برای سید بندی تیم‌ها در رقابت‌های جام جهانی قطر خواهد بود. این بدان معناست که گزینه‌های استفاده شده قبلی مثل پیروزی‌های تاریخی در جام جهانی و از این دست فاکتورها دیگر بی اهمیت خواهد بود.
۱۰ تیم برتر فعلی رده بندی فیفا شامل بلژیک، برزیل، فرانسه، آرژانتین، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هلند و دانمارک هستند. قطر به‌عنوان میزبان در سید یک قرار می‌گیرد بنابراین هفت تیم رده‌بندی فیفا تقریباً مطمئن هستند که دیگر تیم‌های این سید را تشکیل می‌دهند. یکی از ابهامات به پرتغال و ایتالیا اختصاص دارد که در یک مسیر پلی‌آف قرار دارند و این بدان معناست که یکی از دو قهرمان اخیر یورو از صعود به جام جهانی باز خواهند ماند.
قرعه کشی به خودی خود ناقص خواهد بود زیرا سه معمای مرحله پلی‌آف باید حل شود، دو مرحله در سطح بین قاره‌ای و همچنین بخش اروپایی که اوکراین را در بر می‌گیرد. حمله نظامی روسیه به اوکراین، فیفا را مجبور کرد تا نیمه نهایی پلی‌آف اروپا در هفته آینده بین اوکراین و اسکاتلند و همچنین دیدار نهایی مقابل ولز یا اتریش را حداقل تا ماه ژوئن به تعویق بیندازد.
در بیانیه فیفا در توضیح قرعه کشی آمده است: بر اساس رویه‌های از قبل اعلام شده، ۲۸ تیمی که جواز حضور در رقابت‌های جام جهانی را کسب کردند بر اساس رده بندی فیفا در گلدان‌های ۱ تا ۴ قرار خواهند گرفت. جایی که هفت تیم برتر رده بندی فیفا، سید یک را به خود اختصاص خواهند داد.
کشورهایی که در رتبه بندی فیفا در رده‌های ۸ تا ۱۵ قرار دادند به سید دو می‌روند. در حالی که رتبه‌های شانزدهم تا بیست و سوم نیز در گلدان سه قرار می‌گیرند. در نهایت سید ۴ هم شامل تیم‌های رتبه ۲۴ تا ۲۸ رده بندی و همچنین کشورهایی می‌شود که در رقابت‌های پلی‌آف موفق شده‌اند.
مسابقات پلی‌آف بین قاره‌ای در تاریخ ۱۳ تا ۱۴ ژوئن در قطر برگزار می‌شود و نماینده کنفدراسیون فوتبال آسیا با نماینده CONMEBOL (کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی) و نماینده کونکاکاف با نماینده OFC روبه‌رو خواهند شد(طبق قرعه‌کشی که در تاریخ ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱ برگزار شد).
قرعه کشی با تیم‌های حاضر در سید یک آغاز می‌شود و با تیم‌های سید چهار به اتمام می‌رسد. طبق اصول قرعه کشی تیم‌های یک کنفدراسیون در هر یک از هشت گروه به استثنای یوفا که ۱۳ نماینده دارد، جدا نگه داشته می‌شوند. بنابراین پنج گروه از هشت گروه دو تیم اروپایی خواهند داشت.
مرحله گروهی جام جهانی فوتبال قطر ۱۲ روز به طول می‌انجامد و چهار مسابقه در روز برگزار می‌شود؛ به همه تیم‌ها استراحت مطلوب بین بازی‌های خود می‌دهد و همچنین برنامه هیجان انگیزی را برای هواداران ارائه می‌دهد. همچنین بعد از انجام قرعه‌کشی نهایی، محل برگزاری بازی‌ها و ساعت‌ها مشخص خواهد شد.