سوپ هویج و شلغم یکی از سوپهای خوشمزه و مقوی ایست که به خانمهای باردار توصیه میشود در دروان بارداری از آن استفاده کنند، زیرا این غذا در عین سبکی به دلیل مواد مقوی و سبزیجاتی که داخل آن است گزینه خوبی به شمار میرود. البته که این غذا به دلیل آنکه در آن شلغم وجود دارد معمولا در پاییز و زمستان مورد استفاده قرار میگیرد و علاوه بر خانمهای باردار برای کسانی که سرما خورده اند و یا رژیم غذایی دارند نیز مناسب میباشد. رنگ این غذا به دلیل وجود شیر معمولا سفید و یا نارنجی کمرگ است، اما اگر احساس میکنید که وجود شیر در غذا آزارتان میدهد میتوانید برای رنگ دهی به آن از رب گوجه فرنگی استفاده کنید. شلغم یک سبزی بسیار مقوی است که نمیتوان گفت همه، ولی افراد زیادی به آن علاقه دارند و میتوان به روشهای مختلف و با طرز پختهای متفاوت دیگران را نیز علاقهمند کرد. شلغم در خانواده سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم برگ و خردل قرار میگیرد.
شلغم گیاهی بومی اروپا و آسیای مرکزی است که هنوز هم در زمینهای وسیع یا در کنار جویبارها به صورت وحشی میروید. رومیهای باستان و مردم اروپا در سدههای میانه شلغم مصرف میکردند. این انگلیسیها و فرانسویها بودند که آن را وارد قاره آمریکا کردند. شلغم در تقویت تخمدانها نقش اساسی دارد و رحم را برای پرورش نوزادی سالم و قوی، تقویت میکند. آرام بخش و ترمیم کننده سریع زخمها بوده و برای تقویت کبد مفید است. به علت داشتن فیبر، پاک کننده قوی روده هاست و خواص تسکین دهنده شلغم، آن را به داروی طبیعی خواب آور تبدیل کرده است. شلغم نقش آنتی اکسیدان دارد و دارای مقادیر زیادی ویتاین c بوده و از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری میکند. مقادیر فراوان فسفر موجود در شلغم به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک میکند. از انواع دیگر سوپ میتوان به: سوپ هویج، سوپ مرغ و برنج قهوهای، سوپ شیر و سوپ زرشک اشاره کرد.
مواد لازم
استاک مرغ: ۴-۳ لیوان
جو پرک: نصف بسته
هویج رنده شده: دو عدد
شلغم متوسط رنده شده: ۲عدد
سیب زمینی رنده شده: ۲-۱ عدد
قارچ اسلایس شده: ۱۰عدد
شیر: یک لیوان
نمک: به مقدار لازم
فلفل سفید: به مقدار لازم
آویشن: به مقدار لازم
سیر: دو حبه
خامه (اختیاری): ۲ قاشق غذاخوری
مراحل
ابتدا استاک را توی قابلمه میریزیم و جوی پرک شده و دو حبه سیر را به آن اضافه میکنیم.
اجازه میدهیم نزدیک یک ساعت آرام جوش بزند تا جو باز و نرم شود.
سپس هویج و شلغم و سیب زمینی را رنده کرده و به جو در حال پخت اضافه میکنیم.
نیم ساعت بعد قارچ را به همراه ادویهها اضافه میکنیم.
پس از یک ربع شیر را اضافه میکنیم و شعله را زیاد میکنیم که جوش بیاد.
در این مرحله حرارت را کم میکنیم و یک ربع تا نیم ساعت اجازه میدهیم مواد کامل پخته شود
بعد از این مدت خامه را اضافه میکنیم و پس از چند جوش شعله را خاموش میکنیم و غذا را سرو میکنیم.