حلوا یکی از دسرهای خوشمزه ایرانی ا‌ست که پای ثابت عزاداری و مناسبت‌های مذهبی‌ است و خیلی‌ها در این روزها نذرشان را با پخت حلوا ادامی‌کنند. می‌دانیم که حلوا  به همان اندازه که انواع مختلفی دارد دستورپخت‌های متنوعی هم دارد. در این مطلب می‌خواهیم دستور پخت یک حلوای بدون‌دردسر برای ۵۰نفر را بنویسیم و از ترفندهای خوشمزه‌شدن آن بگوییم.

مواد لازم
 آرد سنگک: ۶ لیوان
 شکر: ۶ لیوان
 آب: ۴لیوان
 روغن جامد: ۴ لیوان
 روغن مایع: یک لیوان
 کره: ۱۰۰گرم
 گلاب: یک لیوان
 زعفران ساییده‌شده: یک قاشق غذاخوری
 هل سبز دم‌کرده: یک سوم لیوان
  طرز تهیه:
  بهتر است قبل از همه شربت حلوا را آماده‌کنید. آب و شکر را در قابلمه دیگری بریزید، آن را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه بدهید تا شکر خوب حل‌شود. وقتی شکر حل‌شد گلاب، زعفران و هل دم‌کرده را به آن اضافه‌کنید و آن را از روی حرارت بردارید. شربت آماده است.
   برای پخت حلوا به قابلمه‌ای ۳برابر مواد نیاز دارید چون وقتی شربت را اضافه‌می‌کنید حلوا کمی بالا می‌آید و به اطراف پاشیده‌می‌شود.
   آرد الک‌شده را در قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت کم بگذارید. وقتی کمی تفت‌خورد و طلایی‌ شد دوباره آن را الک‌کنید و به قابلمه برگردانید.
  حالا وقت اضافه‌کردن روغن جامد است. آرد را خوب با روغن تفت‌بدهید و مدام هم‌بزنید تا دانه‌های آرد داخل روغن باز‌شوند و شروع به تغییر رنگ‌ بکنند. این مرحله را باید آن‌قدر ادامه بدهید تا آرد کاملا سرخ‌شود و رنگ حلوا تغییرکند.
  وقتی بوی خوش آرد بلندشد قابلمه را از روی حرارت بردارید و آرام‌آرام شربت را به آن اضافه‌کنید تا گلوله‌های آرد از هم باز شود.
  قابلمه را روی حرارت کم بگذارید و هم‌زدن را ادامه‌بدهید تا آب اضافی تبخیر و مایه حلوا غلیظ‌تر‌شود.
  روغن مایع و کره را اضافه‌کنید و همچنان حلوا را هم بزنید تا به روغن بیفتد. در این مرحله اگر قابلمه را کج‌کنید مایه حلوا شبیه گهواره از این طرف به آن طرف می‌رود. حلوا آماده است و می‌توانید آن را در ظرف دلخواه‌تان سرو کنید.

 نکته:
 * پخت حلوا به صبر و زمان زیادی نیاز دارد. حرارت بالا و یک لحظه غافل شدن از آن می‌تواند حلوا را به یک دسر سوخته تبدیل‌کند.
*در طول پخت حلوا بهتر است از یک قاشق چوبی برای تفت‌دادن آرد استفاده‌کنید و مدام آرد را هم‌بزنید تا گلوله‌ نشود.