ترفندهای پخت میرزا قاسمی به سبک گیلانی را در ادامه می خوانید
۱- اگر تمایل دارید بادمجان ها را روی شعله گاز کباب کنید باید شعله را روی حرارت کم قرار دهید زیرا اگر شعله گاز زیاد باشد پوست بادمجان ها می سوزد و داخل آن ها نمی پزد.
۲- اگر می خواهید میرزا قاسمی مجلسی و خوش رنگ تر شود،  بهتر است مقداری رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید و به مخلوط مواد میرزا قاسمی اضافه کنید.
۳- مواد اصلی که در تهیه میرزا قاسمی استفاده می شوند عبارت اند از :سیر ،تخم‌مرغ و بادمجان ولی برای طعم بهتر و زیبایی بیشتر این غذای ایرانی می توانید از گوجه فرنگی هم در پخت آن استفاده کنید. همچنین در صورت تمایل می توانید تخم مرغ را از دستور تهیه میرزا قاسمی حذف کنید.
۴- برای کبابی کردن بادمجان ها می توانید از فر و زغال یا شعله گاز استفاده کنید.
۵- اگر تمایل دارید در دستور پخت میرزا قاسمی بادمجان ها را در فر یا روی شعله گاز کباب کنید باید آن ها را به صورت عمودی درون فر یا روی شعله گاز قرار دهید و بعد از این که بادمجان ها کباب شدند پوست آن ها را جدا کنید.
۶- کباب کردن بادمجان ها روی زغال به آن ها طعم دلچسبی می دهد بنابراین بهتر است در صورت امکان بادمجان ها را روی زغال کبابی کنید. اگر بادمجان ها را روی زغال کبابی کرده اید بهتر است برای راحت جدا کردن پوست  آن ها از آب استفاده کنید.
۷- اگر بادمجان های کباب شده دارای تخم هستند ابتدا تخم آن ها را جدا و سپس بادمجان ها را ساطوری کنید.
۸- گوجه فرنگی و بادمجان را می توانید در تهیه میرزا قاسمی ساطوری یا میکس کنید.
۹- توجه داشته باشید که سیر را نباید از دستور تهیه میرزا قاسمی حذف کنید.