رقایب حلوا یا حلوای تخم گشنیز یکی از حلواهای سنتی رشت و استان گیلان است که طعمی متفاوت و دلپذیر دارد. 
رقایب حلوا یا حلوای رقایب به نام حلوای تخم گشنیز هم شناخته می شود ، حلوا رقایب ، یکی از حلواهای سنتی استان گیلان به خصوص شهر رشت است. 
برای تهیه حلوا بهتر است از آرد سنگک استفاده نمایید که کمی تیره و زبر است ولی آرد سفید را هم میتوانید به جای آن استفاده کنید. 
البته امروزه اغلب برای تهیه حلوا از آرد سفید استفاده می شود تا حلوا رنگ و روی زیباتری داشته باشد. 
حلوای تخم گشنیز را میتوانید به سلیقه خودتان با خلال پادام و پودر پسته تزئین نمایید. 
یکی از روش های سنتی برای سرو حلوا رقایب ، بعد از خاموش کردن حرارت ،  اضافه کردن خلال بادام به حلوا و ورز دادن آن است. 
مواد لازم رقایب حلوا گیلانی  
شکر ۱ لیوان
 آب۱ و ۱/۲ لیوان
 گلاب۱/۳ لیوان
 زعفران آب کرده ۵ قاشق غذاخوری
پودر هل ۱/۴ قاشق چای‌خوری
روغن مایع۱ لیوان ( ابتدا داغ شده و پس از تفت دادن آرد به آن اضافه می‌شود )
آرد سفید یا آرد سنگک۲ لیوان
کره۵۰ گرم ( پس از اضافه کردن همه مواد به آرد به آن اضافه می‌شود)
تخم گشنیز یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه رقایب حلوا گیلانی
برای تهیه شیره حلوا، شکر ، آب ، گلاب ، زعفران و هل را در قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید و ۵ دقیقه بجوشانید. 
روغن در کاسه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. 
آرد را ۲ بار الک کنید  و در قابلمه ای روی حرارت مرتب هم بزنید و تفت دهید تا کرم رنگ شود. 
روغن داغ را به آرد اضافه نموده مخلوط کنید تا آرد طلایی رنگ شود. 
تخم گشنیز را هم به آرد اضافه کرده و مخلوط نمایید. 
حرارت را کم کنید و شیره داغ را به آن اضافه نمایید و هم بزنید یکدست شود.
کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و وسط ظرف جمع شود و روغن بیندازد.