پوست پسته تازه هر چی داشتید شکر باهاش برابر
من برای نیم کیلو پوست پسته نیم کیلو شکر زدم
آب۳ پیمانه
گلاب½ پیمانه
هل۵ عدد (من از عرق هل استفاده کردم )
خلال پسته و زرشک ¼ پیمانه کاملا اختیاری

طرز تهیه مربای پوست پسته
برای تهیه مربای پوست پسته ساده ابتدای کار پوست پسته تازه را به آرامی جدا می کنیم، سپس درون یک ظرف مناسب می ریزیم.
یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب می کنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد. در ادامه پوست پسته ها را درون قابلمه حاوی آب جوش اضافه می کنیم.
در این مرحله اجازه می دهیم پوست پسته به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه درون آب جوش بماند. در ادامه پس از گذشت این زمان پوست پسته را درون آبکش می ریزیم و آبکش می کنیم. این کار را ۳ تا ۴مرتبه تکرار می کنیم تا تلخی پوست ها گرفته شود.بعدهر بار شوک اب جوش بلافاصله داخل شوک یخ به مدت پنج دقیقه میزاریم‌تا بافت پوست منسجم باشه و شل و ول نشه
در ادامه شهد مربا را آماده می کنیم.
برای این منظور آب را به همراه شکر درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم ذرات شکر درون آب حل شود. در ادامه نصف گلاب و هل را به شهد اضافه می کنیم.
مقداری پودر زعفران درون شهد می ریزیم، سپس مخلوط می کنیم تا شهد زعفرانی شود. در ادامه اجازه می دهیم شهد به قوام یرسد.
در این مرحله پوست پسته را درون آبکش می ریزیم، سپس اجازه می دهیم آب اضافی آن کاملا خارج شود. در ادامه زمانی شهد به قوام رسید، پوست پسته را درون آن می ریزیم، سپس کمی مخلوط می کنیم
حالا اجازه می دهیم پوست پسته درون شهد جوش بزند رو شعله ملایم حدود ۲ الی سه ساعت در اخر که مربا اماده شد و خواستید خاموش کنید خلال پسته و زرشک اضافه کنید نمیخوایم پخته بشه که تردیش از بین بره بعد بزارید ۳الی ۴ ساعت مربا در دمای محیط بمونه و بعد منتقل کنید به داخل یک ظرف شیشه ای و خشک
نوش جون
منبع: @basaligheha