اگه به جزیزه زیبای هرمز رفتید حتما این غذای خوشمزه و خاص رو امتحان کنید.
هواری میگو از غذاهای معروف مناطق حاشیه خلیج فارسه که مورد علاقه مردم بومی جزیره هرمز هم هست.
اون چیزی که توی غذا ریختند و خیلی شبیه رب گوجه است در واقع سوراغ یا همان سس محلیه که توی خیلی از غذاهاشون استفاده میکنند، سوراغ با استفاده از خاک سرخ جزیزه هرمز درست میشه و اینطور که میگن حتی زمانی که پرتغالی ها اینجا زندگی می کردند به خوردنش علاقه مند شدند و ظاهرا خاصیت ضدعفونی کننده بسیار قوی داره.
تهیه سوراغ آداب و مهارت خاصی میخواد و با ترکیب خاک سرخ و نوعی ماهی به نام مومغ و نمک و پوست نارنج درست میشه.
.
میگو، برنج، عدس، پیاز، سوراغ و ادویه مواد مورد نیاز هواری میگوست.
.
همونطور که خاله خیری مشغول تهیه هواری میگو بود، دخترش فاطمه خانم کمه زنی می کرد، کمه زنی یا گلابتون دوزی هنر دست همه زنان بومی این منطقه است که نقش و نگارهای متنوع و زیبایی رو در قسمت پائین شلوارهای زنانه شان سوزن دوزی میکنند.

از صفحه «دورنیست»