مواد لازم ترشی گردو
چاقاله گردو ۱ کیلوگرم
تمرهندی ½ بسته
برگ زردآلو ۲ لیوان 
سرکه ۲ لیوان
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
گلپر، زیره و سیاه دانه به مقدار کافی
طرز تهیه ترشی گردو 
مرحله اول
برای تهیه ترشی چاقاله گردو به روش سنتی در ابتدای کار یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم. در ادامه ۲ قاشق غذاخوری نمک به آب اضافه کرده و با هم ترکیب می کنیم.

مرحله دوم
پس از اینکه نمک به طور کامل درون آب حل شد، گردوهای نارس را درون قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم به مدت ۲۰ دقیقه بجوشند تا لایه نازک سبز رنگ روی پوست گردوها به راحتی جدا شود. 
 
مرحله سوم
در این مرحله گردوها را از آب جوش خارج کرده و درون یک کاسه حاوی آب سرد می ریزیم. برای اینکه تلخی گردوها به طور کامل گرفته شود، باید تا مدت یک هفته آب درون کاسه را روزی سه بار عوض کنیم.

مرحله چهارم
پس از گذشت یک هفته گردوها را درون آبکش می ریزیم و اجازه می دهیم به طور کامل خشک شوند. در ادامه سرکه را به همراه ۱ قاشق نمک درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس گردوها را نصف کرده و به قابلمه می افزاییم.

مرحله پنجم
قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا سرکه جوش بیاید، سپس ۳ دقیقه زمان می دهیم. پس از گذشت این زمان گردوها را از سرکه خارج می کنیم. سرکه را باید دور بریزیم چون بعد از جوشاندن گردوها قابل استفاده نیست.
 
مرحله ششم
از قبل برگه های زردآلو را به مدت یک روز درون یک لیوان سرکه می خیسانیم تا مانند لواشک شوند، سپس تمرهندی صاف شده را داخل یک لیوان سرکه حل می کنیم. در ادامه برگه های زردآلو و ترکیب تمرهندی را درون یک ظرف مناسب می ریزیم.
 
مرحله هفتم
در این مرحله گردوها را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، گلپر، زیره و سیاه دانه به کاسه اضافه کرده و مواد را با هم ترکیب می کنیم. در نهایت ترشی را درون یک ظرف مناسب می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.