چه می‌خواهیم؟
سیب گلاب ریز: یک کیلو
آب:۳ لیوان
شکر: ۳ لیوان
آبلیمو تازه: نصف فنجان
زعفران دم‌کرده: یک قاشق غذاخوری
گلاب: نصف فنجان

چه‌جوری بپزیم؟
ابتدا سیب‌های گلاب را تمیز شسته و از انتها با چاقویی تیز و نازک، هسته‌ها را درمی‌آوریم طوری که سیب نشکند و دم آن جدا نشود.
در ظرف گودی کمی آب و آبلیمو ریخته و سیب‌ها را در آن می‌گذاریم تا سیاه نشود. (باید آب روی سیب‌ها را بگیرد) در قابلمه مورد نظرمان آب و شکر را ریخته و وقتی جوش آمد، سیب‌ها را در آن ریخته و روی حرارت کم می‌گذاریم تا آب مربا کم‌شده، پخته و قوام بیاید. وقتی از پختن و جاافتادن مربا مطمئن شدیم در آخرین مرحله و قبل از این‌که مربا را از روی حرارت برداریم زعفران دم‌کرده و گلاب را روی تمام قسمت‌های مربا ریخته و بعد از چند دقیقه از روی حرارت برداشته و اجازه می‌دهیم خنک شود، سپس مربا را در ظرف مسطحی می‌ریزیم طوری‌که روی هم قرار نگیرد و له نشود. در نهایت این مربای خوش‌طعم با ظاهری بامزه را سر میز صبحانه با نان تازه و کره سرو می‌کنیم.

نکته‌های مهم
****می‌توانیم پوست سیب‌ها را بگیریم که در این صورت زمان پخت کمتر می‌شود اما باید با دقت بیشتری آن را بپزیم تا له نشود.
****اگر قابلمه لعابی باشد نتیجه خیلی بهتری می‌گیریم.
****نشانه قوام ‌آمدن مربا، شهدغلیظ و کشدار آن است در غیر این صورت خیلی زود آب می‌اندازد یا کپک می‌زند.
****حرارت کم باعث می‌شود پوست سیب‌ها هنگام پخت ترک نخورد و زیبایی خودش را حفظ کند.