نگاهی به معاملات هفته سوم تیرماه نشان می‌دهد، عموم بازار سرمایه از بلاتکلیفی فعلی بورس، زیان دیدند. به طوری‌که شاخص‌های بازار سرمایه با کاهش شدیدی روبه‌رو شدند و بستر تنها برای نمادهای بازار پایه مهیا بود.
 
بازار سهام سومین هفته تیرماه را در وضعیتی ناامیدکننده سپری کرد. این هفته، شاخص کل بورس ۱۳۱ هزار و ۲۲۸ واحد، معادل ۶ درصد فروریخت و با از دست رفتن کانال ۲.۱ میلیونی روی ارتفاع ۲ میلیون و ۷۱ هزار واحد متوقف شد.
اگرچه این هفته، دو خبر مثبت مبنی بر افزایش نرخ فروش محصولات بهمن‌موتور و گزارش خوب فولادی‌ها از جمله ارفع نیز منتشر شد، اما زور این خبرهای مثبت به خبرهای منفی پالایشی‌ها و پتروشیمی‌ها نرسید تا در نهایت، شاخص‌های بازار سهام افت زیادی را تجربه کنند.

بنابراین در طول هفته سوم تیرماه، بازار سهام روزانه با خروج پول مواجه بود و در هیچ‌کدام از روزهای هفته نتوانست پول حقیقی جذب کند. در نهایت، مجموع تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی در این هفته به چهار هزار و ۲۸۸ میلیارد تومان رسید.

بیشترین و کمترین بازدهی

بررسی معاملات هفته سوم تیرماه نشان می‌دهد، نمادهای بزرگ و پرطرفدار بورس، به شدت کاهش داشتند و در تمامی روزهای هفته بازار سهام سرخ بود. همچنین جدول بیشترین بازدهی نمادهای بورس، حکایت از آن دارد که میدان بورس این هفته در اختیار نمادهای بازار پایه بود.

نماد «وآیند» که پس از دو سال بازگشایی شد، با رشد ۵۳ درصدی در یک روز، بار بازدهی هفتگی خود را بست و عنوان پربازده ترین نماد این هفته را از آن خود کرد. اما باید توجه کرد این رشد شارپی یک روزه برای سهامدارنی که بیشتر از دو سال، بلاتکلیف بودند، آنچنان صرفه اقتصادی نداشت.

نماد «ناما»، نماینده فرابورسی‌ها نیز با رشد ۲۵ درصدی از زمان عرضه اولیه، دومین سهم پربازده این هفته بود. به طور کلی می‌توان گفت در هفته سوم تیرماه، رشد سهام پربازده، به دلیل بازگشایی شدن نماد یا عرضه اولیه بوده است.

در هفته سوم تیرماه، سهام شرکت تامین‌ ماسه‌ ریخته‌گری نماد کماسه حدود ۳۶ درصد کاهش داشت و به ۷۵۱ تومان رسید. تحلیل تکنیکال سهم نشان می‌دهد، مهم‌ترین حمایت سهم، سطح ۵۲۶ تومان است.

نماد «ثپردیس» نیز حدود ۲۴ درصد ارزان‌تر شد و قیمت ۱۳۸۳ تومان را ثبت کرد. سرمایه‌گذاری مسکن پردیس که موفق به شناسایی ۹۳ تومان EPS شده، P/E معادل ۱۴.۸۸ دارد.