همه ی نکات مهم و ضروری که هنگام خرید ویولن باید به آن ها توجه کنید.

یکی از بهترین کارهایی که برای روحیه‌ی افراد بسیار مفید است، ساز نواختن و آشنایی با موسیقی می باشد. ممکن است شما هزینه‌ی زیادی را صرف رفتن به کلاس‌های آموزش موسیقی کنید، اما این وقت گذاشتن و صرف هزینه، مستلزم خرید ساز باکیفیت و استاندارد خواهد بود. در بین سازهای مختلفی که وجود دارد، استفاده از ویولن در بین آقایان، بانوان و حتی کودکان بسیار پرطرفدار است. ممکن است که شما برای خرید ویولن به فروشگاه‌های زیادی مراجعه کرده باشید، اما نمی دانید که باتوجه به چه نکاتی باید ویولن باکیفیتی را خریداری کرد. سایت بس مارک در این مطلب قصد دارد که به شما دوستان کمک کند تا با خیال آسوده نسبت به خرید ویولن‌محبوب خود اقدام نمایید. پس با ما همراه باشید.

خرید ساز ویولن مانند یک لباس نیست که بعد از مشاهده جنس مورد نظر آن را خریداری نمایید. بلکه نیاز به یک سری آموزش‌ها و مهارت‌ها دارد که بدون فرا گرفتن آن‌ها قطعا نیاز به صرف وقت و هزینه دارد. اما خوشبختانه شما با مطالعه این مقاله بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای و به صورت کاملا رایگان می‌توانید این نکات مهم را بیاموزید. تک تک نکاتی را که برای شما عزیزان جمع آوری کرده‌ایم حاصل تحقیق و پرس و جو از بهترین استاد موسیقی ایران و تولیدکنندگان مطرح ساز در کشور است. با اینکه ویولن یک ساز فرانسوی می‌باشد اما در ایران به علت شباهتی که با کمانچه دارد از محبوبیت بالایی برخوردار است و خوشبختانه سازهای تولید شده داخل کیفیتی حتی بالاتر از نمونه فرانسوی خود دارند. با این حال دست شما کاملا باز است که یک ساز تولید داخل را خریداری نمایید یا یک ساز وارداتی که مشخص نیست از کدام کشور وارد ایران شده است.

اگر شما هم از علاقه‌مندان به موسیقی هستید و تصمیم گرفته‌اید، برای خود یک ساز ویولن خوب و باکیفیت خریداری نمایید، اما با توجه به تنوع زیاد مدل‌‌ها و قیمت‌ها با خرید این وسیله به مشکل برخورده‌اید، اصلا نگران نباشید. ما در این مطلب شما را با بخش‌های اصلی تشکیل دهنده این ساز آشنا کرده و به شما عزیزان یک سری نکات مهم را که هنگام خرید ساز ویولن باید به آن‌ها توجه داشته باشید را آموزش می‌دهیم.

ویولن چیست؟

ویولن در واقع اصطلاحی فرانسوی است و جزو خانواده‌ی سازهای آرشه ای یا زهی می باشد. له طور کلی ابن ساز متعلق به کشور ایتالیا است. هنگام نواختن، ساز را باید بر روی شانه‌ی چپ قرار دهید و سپس به وسیله‌ی آرشه‌ای که در دست راستتان است، شروع به ساز زدن کنید‌. کوک سیم های ویولن از زیر به بم: می(سیم اول)، لا(سیم دوم)، ر(سیم سوم)، سُل( سیم چهارم) می باشد.

بخش های اصلی تشکیل دهنده‌ی ویولن:

  • آرشه یا کمان: ساختار آرشه به صورت چوبی دراز و باریک است که رشته‌ای از موی اسب از بالا به پایین آن کشیده شده و وظیفه‌ی نواختن ویولن را برعهده دارد.
  • جعبه‌ی طنینی(روزنانس): در ویولن‌قسمتی مانند جعبه وجود دارد.این جعبه شامل سه جز: صفحه‌ی بالایی، صفحه‌ی زیرین و زوارهای دور می باشد. بخش های مختلف ویولن معمولا از جنس آبنوس هستند چون استحکام خیلی بالایی خواهند داشت.
  • دسته یا گردن: در قسمت دسته یا گردن انگشت نوازنده قرار می گیرد. در تمامی قسمت های چوب آبنوس نوازنده می تواند دستش را جا‌به‌جا نماید. در آخر دسته، جعبه‌ای با عنوان جعبه‌‌ی کوک قرار دارد که درون آن سیم ها به دور گوشی های کوک پیچیده می شود.
  • خَرَک: چیزی که سیم ها و جعبه ی طنینی را به هم وصل می کند؛ خرک است. به طور کلی خرک وظیفه‌ای از قبیل: انتقال ارتعاشات سیم به جعبه‌ی طنینی، نگه داشتن سیم با ارتفاع معین و تقسیم راه سیم ها را برعهده دارد.
  • گریف: بخشی که نوازنده با انگشتانش، سیم را به آن می چسباند گریف نام دارد. در نتیجه با کوتاه و بلند کردن طول سیم، نت های زیبایی را می نوازد.
  • سیم گیر: این قسمت وظیفه نگه داری سیم ها را برعهده دارد. جنس آن معمولا از روده، پلاستیک یا سیم می باشد و به وسیله دکمه‌ای به پایین جدار وصل می شود.
  • سیم ها: سیم‌ها معمولا از قسمت سر ساز شروع می شوند و در طول تکیه‌گاه سیم ها ادامه پیدا می کند. سپس از خرک رد می شوند و در انتها در قسمت سیم گیر محکم خواهند شد. قبلا جنس سیم های ویولن از روده گوسفند بوده است. اما در حال حاضر در صداهای بم تر روی روده سیم فلزی قرار می گیرد و در صداهای زیرتر از مفتول فلزی استفاده می شود.

انواع‌ویولن:

  • ویولن‌آکوستیک: اگر تازه کار و مبتدی هستید پیشنهاد ما به شما خرید ویولن آکوستیک می باشد. زیرا کار کردن با این مدل بسیار راحت بوده و خرید آن هم نیاز به تخصص خاصی ندارد.
  • ویولن‌الکتریک: این مدل بیشتر توسط نوازندگان پاپ و راک استفاده می شود. شکل ظاهری آن شبیه به ویولن آکوستیک نیست. قسمت خروجی صدای آن به صورت الکتریکی می باشد. وزن آن ها سبک است. تعداد سیم های آن نسبت به مورد اول بیشتر خواهد بود. طراحی این ویولن معمولا غیر سنتی است.
  • ویولن‌آلتو(ویولا): شکل این مدل شباهت زیادی با ویولن آکوستیک دارد. برای نواختن بر روی شانه‌ی چپ قرار می گیرد. ویولن آلتو مقداری از ویولن آکوستیک بزرگتر می باشد. صدای این ساز غنی، نافذ، آرامش بخش، تیره و سبک دارد.
  • ویولن‌سِل: چون این مدل تقریبا بزرگ است نمی توان برای نواختن آن را روی شانه قرار داد. هنگام ساز زدن، باید روی صندلی بنشینید و ساز را روی پایه‌ای بگذارید. دسته این ویولن بالای شانه چپ قرار می گیرد و آرشه به صورت افقی باعث نواختن ساز می شود. صوت آن قوی، زنگ دار و غنی می باشد. سیم اول این مدل دارای صدایی درخشان و سیم آخر آن صدایی ضخیم دارد.
  • ویولن‌کنترباس(دابل باس): عضو بزرگ خانواده سازهای آرشه ای-زهی، ویولن دابل باس است. هنگام نواختن این ساز باید سرپا بایستید و ساز را در کنار خود می گیرد، قاعدتا دسته ویولن کنترباس باید بالاتر از شانه‌ی چپ شما باشد. سپس آرشه را باید به صورت افقی بگیرید و شروع به نواختن کنید. طنین این مدل قوی، پرطنین و زنگ دار می باشد. چون سیم های سنگینی دارد به لحاظ چابکی مقداری ضعیف است.

نکات مهم و کاربری که هنگام خرید ویولن‌باید مدنظر قرار دهید:

  • قیمت: قیمت ویولن از جمله نکات مهم و کاربردی است که هنگام خرید آن حتما باید مدنظر قرار دهید. قیمت این ساز معمولا از ارزان شروع می شود تا گران، خرید هر کدام از قیمت‌ها به بودجه، نیاز، کیفیت و سلیقه‌ی شما بستگی دارد. فراموش نکنید که اگر به تازگی شروع به یادگیری ویولن کرده اید، به سراغ خرید ساز گران قیمت نروید.
  • کیفیت ویولن: حتما به ساختار و کیفیت طراحی ویولن انتخابی تان دقت نمایید. هیچ گاه به سراغ خرید ویولن بی کیفیت نروید. ویولن باکیفیت را اگر فشار دهید خم نمی شود. توجه کنید که منظور ما از کیفیت، داشتن صدای خوب نیست، چون این ویژگی را افراد حرفه ای هم به سختی متوجه می شوند چه برسد به افراد مبتدی.
  • ویولن‌نو یا دست دوم: ممکن است از اطرافیان شنیده باشید که ویولن دست دوم بخرید. اگر میزان بودجه شما کم است می توانید به سراغ خرید ویولن دست دوم بروید اما از سالم بودن و خط و خش نداشتنش مطمئن شوید.
  • اندازه: اگر می خواهید ویولن‌را برای کودکتان بخرید، اندازه گردن تا مچ او را بگیرید. این اندازه نشان دهنده‌ی سایز مناسب برای بچه ها است. افراد بالای ۹ سال و بزرگسالان هم از ویولن هایی با اندازه ۴/۴ استفاده می کنند.
  • تجهیزات جانبی: معمولا همراه هر ویولنی، مواردی از قبیل: سیم تست، آرشه، جعبه چهارگوش و مرغوب، خرک و… وجود دارد. سعی کنید ویولنی را خریداری نمایید که همه‌ی لوازم جانبی را دارا باشد.
  • تنظیم بودن ساز: حتما به سراغ خرید سازی بروید که تنظیم باشد. در غیر این صورت هزینه ی زیادی را بابت کوک کردن ساز باید بپردازید.
  • مدل ایرانی یا خارجی: اگر قصدتان از خرید ویولن‌نواختن سازهای ایرانی است به سراغ خرید ویولن‌ایرانی بروید. اگر هم خارجی و کلاسیک می نوازید، گیتار خارجی بخرید. البته در حال حاضر ۹۰ درصد سازها، چینی هستند.‌

روش نگهداری از ساز ویولن:

  1. همیشه بعد از اتمام نواختن با ساز آن را با دستمال خشک و تمیز ژاک کرده و درون جعبه مخصوص نگهداری نمایید.
  2. همان طور که می‌دانید دشمن اصلی ساز آب و رطوبت هوا است زیرا این ساز از چوب ساخته می‌شود. همیشه داخل هارد کیس نگهداری ساز خود چند کیسه سیلیکاژل یا رطوبت گیر قرار دهید.
  3. اگر قرار است مدت زمان زیادی از ساز خود استفاده نکنید، سیم‌های آن را مقداری شل کنید. این کار فشار ناشی از سیم به بدنه ساز را حذف می‌کند.
  4. از قرار دادن ساز خود در نقاط مرتفع مانند سر کمد و میخ روی دیوار خودداری نمایید. زیرا امکان سقوط کردن آن‌ها به دور از انتظار نیست و ممکن است با افتادن روی زمین شکسته شوند.

با توجه به نکاتی که گفته شد، می توانید ویولن‌مورد نظر خود را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از بهترین مدل‌های ویولن ارزان، باکیفیت و پرفروش موجود در بازار را جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت کنید.

امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید ویولن‌در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان ‌بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما