پژوهشگران با انجام یک مطالعه مولکولی بیان کردند که ترکیبات شیمیایی ایجادکننده بوی خوش دارچین و گل محمدی تاثیر مثبتی بر عملکرد پروتئین دخیل در بیماری آلزایمر دارد.
آلزایمر پس از بیماریهای قلبی، سرطان و سکته، چهارمین عامل مرگ و میر در جوامع پیشرفته است. عوامل مختلفی از جمله سالخوردگی، احتمال ابتلاء به این بیماری را افزایش میدهد که خود با وقایعی مرتبط است که در مغز فرد اتفاق میافتد، از جمله تجمع پروتئینی به نام «تاو» در سلولهای عصبی مغز.
از سوی دیگر، همه ما انسانها در نقاط مختلف دنیا، همیشه در معرض بسیاری از بوهای مطبوع و نامطبوع قرار داریم. برخی از بوها در ما حس آرامش را القا میکنند و برخی از آنها باعث ایجاد حس تنفر میشوند. در همین راستا گزارشهایی مبنی بر کاهش حس بویایی در بیماران مبتلا به آلزایمر وجود دارد که در آنها امکان تحریک رشد دوباره اعصاب از طریق بو امکانپذیر است.
-
شیره توت محلی – ۵۰۰ گرم
خرید محصول -
فوم تمیز کننده چرم سوناکس کد ۲۸۱۳۰۰ حجم ۱۰۰۰ میلی لیتر
خرید محصول -
بشقاب آرانیک مدل مینای سفال قطر ۲۵ سانت کد ۱۰۰۰۲۰۰۱۳۲
خرید محصول -
ست تحریر و صندلی کایزر مدل کابویی کد sk500
خرید محصول -
پارچه مبلی مدل هازان کد ۱۰۱
خرید محصول -
پیراهن آستین کوتاه مردانه امپریو آرمانی مدل W1CM1MW1C47-041
خرید محصول -
تشک سالویا مدل دنیز دو نفره سایز ۲۰۰ × ۱۴۰ سانتی متر
خرید محصول -
دوربین فیلم برداری مدل md80
خرید محصول
نکته مهم این است که اغلب بررسیها در این خصوص، معطوف به مباحث شناختی اثرات این بوها بر رفتار و روان افراد مبتلا به بیماریهای زوال عقل همچون آلزایمر بوده است و تاکنون تحقیقاتی در حوزه تأثیر فرم رایحه (بو) ترکیبات مختلف بر روی پروتئینهای دخیل در بروز این قبیل بیماریها ارائه نشده است.
با توجه به اهمیت روزافزون مبحث بو و انواع آلودگیها در هوای اطراف انسان، پژوهشگران مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، اثرات مولکولی فرم رایحه ترکیبات مختلفی مانند سینمالدهید (ترکیب ایجادکننده بوی خوش در دارچین)، فنیل اتیل الکل (ترکیب ایجادکننده بوی خوش در گلمحمدی) و تترامتیل اتیلن دی-آمین (ترکیب شیمیایی بوی نامطبوعی مانند بوی ماهی) را بر ساختار و عملکرد پروتئین تاو، بهعنوان پروتئین مورد مطالعه در مبحث آلزایمر، بررسی کردهاند.
نتایج اولیه حاصل از این تحقیقات که برگرفته از اثر مثبت دو ترکیب با رایحه خوشایند یعنی دارچین و گلمحمدی است، بر اهمیت اثر رایحه روی پروتئینهای درگیر در بیماری مرتبط با مغز همچون آلزایمر در انسان تاکید داشته و میتواند زمینهساز تحقیقات مولکولی بیشتر با تأکید بر اثر رایحه در ایجاد سلامتی و بیماری در انسان باشد.