وزیر بهداشت: ٧۶ درصد جامعه دز اول واکسن را تزریق کردند

عین‌الهی با اشاره به شکننده بودن وضعیت شیوع کرونا در کشور گفت که باید برای ورود پیک ششم آماده باشیم.
 
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در برنامه نگاه یک در شبکه اول سیما حضور یافت و اظهار کرد: کرونا بیماری بسیار پیچیده‌ای است و به دلیل تغییرات مداوم باید همواره آماده هر شرایطی باشیم. خوشبختانه با واکسیناسیون کرونا مردم را در برابر این ویروس ایمن می‌کنیم؛ متاسفانه در مرداد متاسفانه ما روزانه شاهد فوت ۷۰۰ نفر بودیم و در ان ایام فقط ۵ میلیون دوز واکسن تزریق کرده بودیم.

او در مورد سیر صعودی واردات واکسن به کشور اظهار کرد: از وقتی مسئولیت را برعهده گرفتیم با همکاری تمام مسئولان مربوط و به ویژه رئیس جمهور و پیگیری‌های مستمر، حجم زیادی از واکسن وارد کشور شد، اما واردات واکسن به تنهایی کافی نیست و تزریق واکسن را نیز باید در نظر می‌گرفتیم.

تزریق ۸۰ میلیون دز واکسن در کشور
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تا کنون ۸۰ میلیون دز واکسن تزریق شده است، گفت که  هیچ چیزی جز حمایت مردم و همکاری آن نمی‌توانست به ما در این مورد کمک کند. واکسیناسیون توانست میزان مرگ و میر بالای ۷۰۰ نفر را به ۱۰۰ نفر برساند و نجات حتی یک نفر از کرونا برای ما بسیار مهم است  همچنین واکسیناسیون به کاهش میزان بستری کمک شایانی کرد.

عین‌اللهی ادامه داد: شرایط فعلی کاملاً شکننده است و باید برای ورود موج ششم به کشور آماده باشیم مردم هم باید علاوه بر توجه به مسئله واکسیناسیون همچنان بر رعایت تمام شیوه نامه‌های بهداشتی مداومت و تاکید داشته باشند.

وزیر بهداشت اظهار کرد: به نوبه خود از مردمی که برای تزریق واکسن کرونا اقدام کردند تشکر می‌کنم خوشبختانه تاکنون ۷۶ درصد مردم یک دز و ۴۰ درصد مردم دوز کامل واکسن را دریافت کردند؛  بنده از سایر هموطنانی که تاکنون واکسن را دریافت نکرده‌اند تقاضا دارم که حتماً برای انجام واکسن اقدام کنند، زیرا سلامتی آن‌ها برای ما بسیار ارزشمند است.

مشمولان دریافت دز سوم واکسن کرونا
عین‌اللهی گفت: پاندمی کرونا به معنی حضور مداوم ویروس با تغییرات ژنتیکی متفاوت در سطح جهان است و به دلیل حجم وسیع ویروسی که در سطح جامعه وجود دارد، باید بر ایمن کردن بدن خودمان تمرکز داشته باشیم این ویروس تنها از راه تنفسی وارد بدن می‌شود و حتماً باید با ماسک مانع ورود این ویروس به بدن شویم.

او ادامه داد: طبق بررسی‌ها و تحقیقات ما اکثر افرادی که تاکنون بر اثر کرونا فوت کردند از بین افرادی هستند که واکسن را دریافت نکرده اند. خوشبختانه سال گذشته کادر درمان واکسینه شدند که تا قبل از واکسیناسیون آن‌ها ۲۰۴ نفر از کادر درمان به شهادت رسیدند در حالی که امسال به تعداد انگشتان دست هم شهید سلامت نداشتیم و تصمیم داریم دز سوم را فعلا برای کادر سلامت و افراد با ریسک بالا و سالمندانی که مدت زمان زیادی از دریافت واکسن آن‌ها میگذرد تزریق کنیم.

فوت به دلیل دریافت واکسن اعلام نشده است
وزیر بهداشت در مورد ابهامات واکسیناسیون کرونا اظهار کرد: تاکنون مطالعات زیادی در کشور ما و سایر کشور‌ها انجام گرفته و نتیجه همه این مطالعات نشان داده عوارض در افرادی که واکسن را دریافت کرده‌اند بسیار اندک است و فوت به دلیل دریافت واکسن اعلام نشده است باید توجه داشت ایمنی ناشی از واکسیناسیون پس از گذشته دو ماه در بدن افراد به وجود می‌آید و بلافاصله پس از دریافت یک دز واکسن نمی‌توانیم ادعا کنیم که فردی ایمنی کامل را به دست آورده است پس فوت‌هایی که پس از تزریق واکسن کرونا رخ می‌دهد ارتباطی با دریافت واکسن ندارد.

عین‌اللهی گفت: فردی که در مورد ۵ درصدی بودن ایمنی یکی از واکسن‌های دریافتی اظهار نظر کرده بود صرفاً نتیجه اولیه تحقیقات را اعلام کرد در حالی که واکسن‌های دریافت شده جزو بهترین واکسن‌های دنیا هستند و ایمنی بالایی را ایجاد می‌کنند هم چنین ابهاماتی که در مورد قیمت‌های متفاوت واکسن‌های وارداتی و بی کیفیت بودن بعضی واکسن‌ها وجود دارد صحت ندارد و ناشی از شایعات فضای مجازی است.

او ادامه داد: برای تایید یک واکسن سه مرحله باید طی شود و چیزی که سلامت واکسن را تایید می‌کند مرحله دوم است مرحله سوم کارآزمایی نیز اثرگذاری واکسن را بررسی می‌کند و تمام واکسن‌های موجود تاکنون مرحله دوم کارآزمایی را سپری کرده اند؛ پس از گذراندن آن مرحله است که مجوز تزریق واکسن صادر می‌شود.

واکسن‌های داخلی تاکنون به ۱۴ میلیون دز رسیده‌اند
وزیر بهداشت در مورد دلیل واردات واکسن با توجه به تعدد واکسن‌های داخلی اظهار کرد: در شرایط کنونی، زمان برای ما بسیار حائز اهمیت است و فرصت تامین شدن ۱۶۰ میلیون دز واکسن را در داخل ایران نداریم. تمرکز اصلی ما نجات تک تک هموطنان از مرگ است و باید توجه داشت واکسن‌های داخلی دو مرحله آزمایشگاهی و صنعتی دارند؛ نمی‌توانیم صبر کنیم و زمان را از دست بدهیم تا واکسن‌های داخلی به تعداد مورد نیاز ما برسد، زیرا مرحله آزمایشگاهی که زیر نظر وزارت بهداشت است با سرعت هرچه تمام‌تر انجام می‌شود، اما نباید توقع داشت که مرحله صنعتی تامین واکسن نیز با همان سرعت پیش برود.

عین‌اللهی با اشاره به اینکه واکسن‌های داخلی تاکنون به ۱۴ میلیون دز رسیده‌اند، گفت: رسانه ملی و به ویژه خبرنگاران در عرصه روشنگری برای واکسیناسیون بسیار فعال بودند و روشنگری باید همچنان ادامه داشته باشد؛ لازم است مجددا از مردم تشکر کنم، زیرا حضور آن‌ها باعث قوت قلب همکاران ما و به ویژه کادر درمان شد همچنین این همکاری و مشارکت مردمی منجر به کاهش تعداد بیمار و در نتیجه کاهش بار کاری کادر درمان در بیمارستان‌ها شده است.

اما واگرهای انجام ۷۲ ساعت یکبار تست پی سی آر
عین‌اللهی افزود: در شرایطی که مسئله اجتماعی مطرح باشد نمی‌توان با واکسن برخورد اختیاری داشت به طور مثال اگر یک فرد مبتلا به کرونا وارد هواپیما بشود می‌تواند تمام افراد را مبتلا کند و حتی اجتماع نیز فرد ناقل را نمی‌پذیرد. وزارت بهداشت مسئول واکسیناسیون است مردم نیز وظیفه خود را به درستی انجام می‌دهند.

او گفت: از ابتدای شروع کرونا ما به صورت مداوم با محدودیت‌ها مواجهه داشتیم و قصد داریم با انجام واکسیناسیون محدودیت‌ها را حذف کنیم. خروج و ورود به کشور باید حتماً با واکسیناسیون کنترل و بررسی شود و امروز تاکید ما بر کارت واکسیناسیون است.

وزیر بهداشت در مورد ادعای یکی از مسئولان مبنی بر انجام ۷۲ ساعت یکبار تست پی سی آر برای کارمندانی که واکسن نزده اند، گفت: این ادعا می‌تواند شخصی باشد و چنین مصوبه‌ای در ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار نشده است و چنین کاری شدنی نیست.

او بیان کرد: عادی انگاری در شرایط فعلی بسیار خطرناک است، زیرا هنوز به هدف نهایی مواجه با کرونا نرسیده‌ایم و تنها ۴۰ درصد افراد دز کامل واکسن را دریافت کرده‌اند بنابراین  باید تا رسیدن به هدف اصلی صبوری و مداومت بر شیوه نامه‌های بهداشتی ادامه داشته باشیم.

عین الهی گفت: نظر ما در مورد بازگشایی مدارس این است که آموزش و پرورش تنها در صورت تزریق بالای ۷۰ درصد دز کامل واکسن به دانش آموزان می‌تواند تصمیمی برای بازگشایی مدارس داشته باشد که این هدف تا اواخر آبان عملی خواهد شد همچنین باید به این نکته توجه داشت که میزان مرگ و میر در کودکان بسیار کم است، اما خطر ناقل بودن کودکان و در نتیجه مبتلا کردن خانواده هایشان را نیز باید مد نظر داشت.

وزیر بهداشت  در مورد واکسن برکت اظهار کرد: این واکسن یکی از موفق‌ترین واکسن‌های دنیا با کمترین عوارض ممکن است، اما متاسفانه به دلیل راه اندازی تنها یک خط تولید، میزان کافی از این واکسن در دسترس ما نیست؛ بسیاری از مطالعات انجام شده حاکی از ایمنی بسیار بالای واکسن برکت است و امیدواریم فارغ از مسائل سیاسی واکسن برکت به یک واکسن بین‌المللی تبدیل شود.

او در مورد تعدد واکسن‌های داخلی اظهار کرد: به دلیل پلتفرم‌های متفاوت واکسن‌های موجود در جهان، ما نیز از واکسن‌هایی با ساختار‌های متفاوت در کشور بهره‌مند هستیم و با دسترسی به این تکنولوژی آینده کشور را بیمه خواهیم کرد.

عین‌اللهی گفت: واکسن فخرا و رازی هفته آینده تایید نهایی خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *